Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: «Θα εξαπλωθεί περαιτέρω, αναφέρει ο Μπόρις Τζόνσον

Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: «Θα εξαπλωθεί περαιτέρω, αναφέρει ο Μπόρις Τζόνσον

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη φάση της «καθυστέρησης»

Όποιος έχει έναν νέο επίμονο βήχα ή υψηλή θερμοκρασία, συνιστάται τώρα να απομονωθεί για επτά ημέρες, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μεταβαίνει στη φάση «καθυστέρησης» του σχεδίου αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Ανακοινώσεις Boris Johnson

Από την Παρασκευή, τα σχολικά ταξίδια στο εξωτερικό θα απαγορευτούν και οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας έχουν ενημερωθεί για να μην κάνουν κρουαζιέρες. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ήταν «η χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας για μια γενιά».

Συνολικά, 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον ιό. Υπήρξαν 596 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των προσβεβλημένων ατόμων θα μπορούσε να είναι μεταξύ 5.000 και 10.000, δήλωσε ο κύριος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Sir Patrick Vallance.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα μετά από συνάντηση έκτακτης ανάγκης Cobra, ο κ. Johnson δήλωσε: «Μερικοί άνθρωποι το συγκρίνουν με την εποχική γρίπη, δυστυχώς δεν είναι σωστό. Λόγω της έλλειψης ανοσίας, αυτή η ασθένεια είναι πιο επικίνδυνη».

«Θα εξαπλωθεί περαιτέρω και θα πρέπει να ευθυγραμμιστώ με σας, πρέπει να ευθυγραμμιστώ με το βρετανικό κοινό, πολλές περισσότερες οικογένειες πρόκειται να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα πριν να είναι η ώρα τους».

Ο αριθμός των βρετανικών υποθέσεων αυξήθηκε περισσότερο από 100 την Πέμπτη, από 456 την Τετάρτη – με 491 στην Αγγλία, 60 στη Σκωτία, 20 στη Βόρεια Ιρλανδία και 25 στην Ουαλία. Από τις 09:00 GMT, συνολικά 29.764 άτομα είχαν κάνει τεστ για τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: bbc.com, theguardian.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024