Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείξτε πιο λαμπερή μέσα σε μόλις επτά ημέρες

Δείξτε πιο λαμπερή μέσα σε μόλις επτά ημέρες

Ένα πρόγραμμα επτά ημερών που έχει ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο στη λάμψη όσο και στην υγεία της επιδερμίδας

Στην εποχή που όλα γίνονται με αστραπιαία ταχύτητα, έχουμε μπει στον αυτόματο πιλότο, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στην απαιτητική καθημερινότητα. Το ίδιο ισχύει και για την περιποίησή μας: Kαθαρισμός, ενυδατική, λίγη μάσκαρα και έξω από την πόρτα. Μερικές φορές ίσως δεν έχουμε την ενέργεια να κάνουμε ούτε αυτό. Έτσι, αναπόφευκτα, η όψη μας φαίνεται όλο και πιο κουρασμένη και θαμπή, τα μαύρα στίγματα και οι γυαλάδες εντείνονται, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες και η υφή της επιδερμίδας γίνεται πιο άγρια.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να κάνουμε reset στις κακές συνήθειες και να εισάγουμε νέες που θα μας κάνουν καλό σε όλα τα επίπεδα! Και όλα αυτά μέσα σε μόλις επτά ημέρες.

1η κίνηση

Ξεκινάμε να παίρνουμε βιταμίνες

Χτίζουμε την ομορφιά μας εκ των έσω ξεκινώντας με τη διατροφή μας. Τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα δομικά υλικά που συμβάλλουν τόσο στη λάμψη και στην πυκνότητα όσο και στην υφή του δέρματος. Άρα αυξάνουμε την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών, που είναι φουλ σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μειώνουμε την πρόσληψη ζάχαρης. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων, η βιταμίνη Β αναδομεί και συσφίγγει το δέρμα, η C χαρίζει θεαματική και άμεση λάμψη και ευνοεί τη σύνθεση κολλαγόνου ώστε η επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητά της.

2η  κίνηση

Εμπλουτίζουμε την περιποίησή μας με ένα προϊόν-κλειδί

Εκτός από το τρίπτυχο καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση, εισάγουμε ένα booster με βιταμίνη C για express λάμψη. H βιταμίνη C ακόμα και όταν απλώνεται τοπικά, αυξάνει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας και την κάνει ομοιόμορφη. Το booster εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό, την τόνωση και πριν από το σέρουμ.

3η  κίνηση

Διαλέγουμε μία μάσκα νύχτας

Η καλύτερη κούρα ομορφιάς είναι ο βραδινός ύπνος. Το ιδανικό διάστημα ώστε το δέρμα να ξεκουράζεται και να αναπλάθεται είναι περίπου ένα οκτάωρο. Ωστόσο, ο καλός ύπνος μόνο δε φτάνει. Χρειάζεται και μια κρέμα νύχτας ή μια μάσκα που δεν ξεβγάζεται, η οποία θα ενισχύσει τη διαδικασία ανάπλασης και θα προσφέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

4η  κίνηση

Κάνουμε μασάζ προσώπου

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δώσουμε άμεση λάμψη στο δέρμα είναι το μασάζ, αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην αποτοξίνωση. Κάνουμε μασάζ κατά την εφαρμογή της ενυδατικής ή ενός αιθέριου ελαίου.

Η τεχνική: Απλώστε λίγες σταγόνες σε πρόσωπο και λαιμό. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τον δείκτη και το μέσο δάχτυλο από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Τέλος, ασκούμε ελαφριά πίεση γύρω από την περιοχή των ματιών.

5η  κίνηση

Εντείνουμε την ενυδάτωση

Μέσα στο διάστημα των 7 ημερών, πίνουμε περισσότερο νερό για να βοηθήσουμε την αποτοξίνωση του δέρματος.

6η κίνηση

Χρησιμοποιούμε μάσκες

Εφαρμόζουμε μέρα παρά μέρα μία μάσκα βαθύ καθαρισμού και μία ενυδάτωσης και λάμψης. Η ειδική περιποίηση θα καθαρίσει τους πόρους σε βάθος με αποτέλεσμα να φαίνονται μικρότεροι ενώ η έξτρα ενυδάτωση θα χαρίσει απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα. To ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Αντικαθιστούμε το conditioner με μια μάσκα που έχουν ανάγκη προκειμένου να απαλλαγούν από το φριζάρισμα.

7η κίνηση

Ασχολούμαστε με τα άκρα μας

Τα πόδια μας πρέπει να είναι περιποιημένα, απαλά και όμορφα όλο τον χρόνο. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, εφαρμόζουμε ένα βούτυρο θρέψης στα πέλματα μέχρι να μαλακώσουν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024