Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQE 2022: Η E-Class σε ηλεκτρικές περιπέτειες

Mercedes EQE 2022: Η E-Class σε ηλεκτρικές περιπέτειες

Οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις τις Mercedes-Benz αυξάνονται και πληθύνονται με την E-Class ή μάλλον για την ακρίβεια το ηλεκτρικό αντίστοιχό της να παίρνει σειρά στα πεδία δοκιμών.

Φωτογραφίες: Automedia

Λίγο μετά την εμφάνιση της ανανεωμένης εκδοχής της E-Class η οποία ενέταξε στην γκάμα της περισσότερη υβριδική τεχνολογία, η γερμανική φίρμα επικεντρώνει το «βλέμμα» της στην εξέλιξη μιας νέας, ηλεκτροκίνητης πρότασης η οποία επί της ουσίας θα αποτελέσει το ηλεκτρικό alter ego της.

Η ηλεκτροκίνητη EQE αναμένεται να αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική με την EQS η οποία έχει εξελιχθεί εξαρχής και στα «μέτρα» των ηλεκτροκίνητων απαιτήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια μεταβλητή αρχιτεκτονική την οποία προς το παρόν θα χρησιμοποιήσουν η EQS και EQE και η οποία διαφέρει από αυτήν που αξιοποιεί η EQC και θα αποτελέσει επίσης την αφετηρία για τις επικείμενες EQA και EQB.

Σε αντίθεση βέβαια με την EQS η οποία αναμένεται να έχει μήκος περί τα 5,2 μέτρα η EQE θα «σταματήσει» κάτω από τα 5,0 μέτρα, έχοντας επί της ουσίας μικρότερο μήκος από την προσφάτως ανανεωμένη συμβατική E-Class χάρη, χωρίς να απεμπολεί φυσικά την άνεση και την ευρυχωρία που είναι συνώνυμη με το μοντέλο.

Από αισθητικής πλευράς η EQE αναμένεται να μιμηθεί το σχεδιαστικό κώδικα που εισήγαγε η EQC προσαρμοσμένο φυσικά στις αναλογίες ενός επιβλητικού sedan το οποίο χάρη στην ηλεκτρική τεχνολογία του, αφήνει στους σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας, περιθώριο για μια πιο δυναμική προσέγγιση όπως γίνεται αντιληπτό από την σιλουέτα του υπό εξέλιξη μοντέλου.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών η EQE η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2022, θα προσφέρει αυτονομία 600 χλμ. αν και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και εκδόσεις με διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες οι οποίες θα προσφέρουν μικρότερη αυτονομία αλλά και θα είναι και πιο προσιτές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024