Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ για κοροναϊό : Και άλλες χώρες αναμένεται να βρεθούν στην ίδια κατάσταση με τη Ιταλία και το Ιράν.

ΠΟΥ για κοροναϊό : Και άλλες χώρες αναμένεται να βρεθούν στην ίδια κατάσταση με τη Ιταλία και το Ιράν.

Έντονη είναι η ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ταχύτητα εξάπλωσης του κορονοϊού και της σοβαρότητα του. Μάλιστα, και άλλες χώρες αναμένεται να βρεθούν στην ίδια κατάσταση με τη Ιταλία και το Ιράν.

Η χρήση του όρου «παγκόσμια πανδημία» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να περιγραφεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού δεν αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισής του, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

Ο δρ Μάικ Ράιαν είπε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κατάσταση στο Ιράν είναι «πολύ σοβαρή» και ότι ο διεθνής οργανισμός θα ήθελε να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη περίθαλψη για τους ασθενείς.

Δήλωσε ότι εστάλησαν 40.000 τεστ για την ενίχνευση του κοροναϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο τα ιατρικά εφόδια έχουν «πολύ μεγάλη έλλειψη» και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν άλλες προμήθειες.

Και άλλες χώρες θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία και το Ιράν

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ τόνισε ότι το Ιράν και η Ιταλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ωστόσο άλλες χώρες «θα βρεθούν πολύ σύντομα στην ίδια κατάσταση με τον κοροναϊό».

Ο δρ Ράιαν είπε επίσης ότι υπάρχει «έλλειψη ανθεκτικότητας στα συστήματα δημόσιας υγείας ορισμένων χωρών και απηύθυνε έκκληση για καλύτερη παρακολούθηση, ιχνηλάτηση και «βελτίωση σε αυτά που κάνουμε».

Η ανακοίνωση για την πανδημία

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους από την πλευρά του κάλεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η επιδημία, τονίζοντας ότι τα επιθετικά μέτρα μπορούν ακόμη να παίξουν μεγάλο ρόλο για τον περιορισμό της επιδημίας.

«Μας προβληματίζουν βαθύτατα και τα ανησυχητικά επίπεδα της ταχύτητας και της σοβαρότητας του ιού και τα ανησυχητικά επίπεδα της αδράνειας. Έτσι καταλήξαμε στην αποτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί πανδημία», δήλωσε.

Ο φονικός ιός έχει εξαπλωθεί σε 118 χώρες στον κόσμο, με πάνω από 121.000 κρούσματα, και έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 4.373.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι o αριθμός των κρουσμάτων COVID19 εκτός Κίνας αυξήθηκε 13πλασιάστηκαν και οι χώρες που επηρεάζονται τριπλασιάστηκαν.

O ΠΟΥ περιμένει περαιτέρω αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των επηρεαζόμενων χωρών.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες μπορούν να κάνει κάτι για να αλλάξουν τον ρου αυτής της πανδημίας, επέπληξε όμως την «έλλειψη αποφασιστικότητας μερικών χωρών».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024