Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας για δημοσίευμα NYT: Υπάρχει κέντρο κράτησης αλλά... δεν είναι μυστικό

Πέτσας για δημοσίευμα NYT: Υπάρχει κέντρο κράτησης αλλά… δεν είναι μυστικό

O κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει την ύπαρξη κέντρου κράτησης με την χαρακτηριστική εξήγηση πως «αν το γνωρίζουν οι New York Times, δεν βλέπω πόσο μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης».

Την εγκυρότητα του ρεπορτάζ των New York Times σχετικά με την ύπαρξη μυστικών κέντρων κράτησης στον Έβρο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης από τη στιγμή που… το γνωρίζει μια παγκόσμια εφημερίδα με τόσο μεγάλη επιρροή όπως οι NYT.

«Όσον αφορά τους New York Times, φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Άρα, αν το γνωρίζουν οι New York Times, δεν βλέπω πόσο μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα. Όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν είτε με την περιφρούρηση των συνόρων, είτε με τα θέματα ασφαλείας, είναι διαφανή. Εφαρμόζονται το Σύνταγμα, οι Νόμοι και το Κοινοτικό Κεκτημένο και δεν υπάρχει τίποτα κρυφό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο άρθρο των NYT, γινόταν αναφορά και σε έναν νεκρό από σφαίρα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κ. Πέτσας απαντά πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη διαψεύσει κάτι τέτοιο.

«Όσον αφορά την αναφορά σε τραυματισμούς ή και νεκρούς, που είχαμε ακούσει το προηγούμενο διάστημα, έχουμε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα, από πλευράς τουλάχιστον ελληνικής, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Και όσο περνάει ο καιρός, φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνετε, ότι αυτό που από την πρώτη στιγμή είπαμε ισχύει. Δηλαδή, ότι πρόκειται για μια οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα και διασπορά fake news. Φανταστείτε: Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;»

Το δημοσίευμα, που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, μιλάει για ένα μυστικό κέντρο κράτησης στο οποίο κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες πριν σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Όπως αναφέρει το άρθρο, πρόκειται για ένα από τα πολλά σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί με σκοπό να σφραγιστούν τα σύνορα της Ευρώπης, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024