Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Μ.Βρετανία: Σε «ισορροπημένη αντίδραση» ο κρατικός μηχανισμός

Κοροναϊός-Μ.Βρετανία: Σε «ισορροπημένη αντίδραση» ο κρατικός μηχανισμός

Η Μ.Βρετανία αποφάσισε προς το παρόν να μην κινηθεί σε τακτικές «πανικού»

Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας προέβλεψε «χιλιάδες» περιπτώσεις κρουσμάτων στη Βρετανία κατά τη διάρκεια μιας «έξαρσης της επιδημίας», αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι η κυβέρνηση έκανε «εκτεταμένες προετοιμασίες» για να ενισχύσει την ανταπόκριση της χώρας στην ασθένεια.

Δηλώσεις για την τακτική αντιμετώπισης

Η Jenny Harries υπεράσπισε επίσης την απόφαση να καθυστερήσει το κλείσιμο στα σχολεία και τις μαζικές συγκεντρώσεις, λέγοντας ότι οι ιατρικοί και επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης εργάζονται για μια «ισορροπημένη αντίδραση».

Συνολικά, 373 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μέχρι στιγμής βγει θετικά στον κοροναϊό με μια αύξηση 54 ατόμων από τη Δευτέρα και αύξηση κατά 100 σε δύο ημέρες. Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε επίσης σήμερα Τρίτη ότι ένας έκτος βρετανός ασθενής πέθανε από τον ιό.

«Θα έχουμε σημαντικούς αριθμούς από την άποψη ότι δεν είναι συνηθισμένη σε αυτούς η χώρα», δήλωσε η κα Harries στο σημερινό πρόγραμμα BBC Radio 4’s Today. «Θα δούμε πολλές χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από κοροναϊό. Αυτό είναι που βλέπουμε σε άλλες χώρες».

Πρόσεθεσε: «Εάν έχετε μια νέα ασθένεια, το φυσιολογικό είναι ότι θα μειωθεί σταδιακά. Θα αυξηθεί πολύ γρήγορα σε ένα σημείο και θα επανέλθει πάλι όταν θα εξαντληθεί αποτελεσματικά όταν δε θα έχει πλέον άλλους ανθρώπους να μολύνει».

Ο πρωθυπουργός είναι ανυπόμονος να αποφύγει τον πανικό για το ξέσπασμα του ιού και ενεργώντας με τη συμβουλή κυβερνητικών ιατρικών εμπειρογνωμόνων, αντιτίθεται προς το παρόν στην ιδέα του κλεισίματος των σχολείων, της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου και της διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων σε κενά στάδια.

Από τις νέες περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 30 ήταν στο Λονδίνο, φέρνοντας το συνολικό αριθμό περιπτώσεων στην πρωτεύουσα σε 91. Ο έκτος άνθρωπος που πέθανε από κοροναϊό στην Αγγλία υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο στο Watford, 20 μίλια βόρεια του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, Chris Whitty, δήλωσε σε μια δήλωση ότι ο ασθενής ήταν στα ογδόντα, είχε ήδη προβλήματα υγείας και κόλλησε τον ιό εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανία σε αντίθεση με την Ιταλί, έχει πει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στη φάση «περιορισμού» της επιδημίας, εστιάζοντας στην απομόνωση μεμονωμένων περιπτώσεων, ενώ μετατοπίζεται σε μια στρατηγική καθυστέρησης της εξάπλωσης εάν μια ευρύτερη επιδημία γίνει αναπόφευκτη.

Πηγή: ft.com

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024