Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για κοροναϊό : Διαχρονική επιλογή η υπονόμευση της δημόσιας υγείας

ΚΚΕ για κοροναϊό : Διαχρονική επιλογή η υπονόμευση της δημόσιας υγείας

Για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, το ΚΚΕ ζητά μεταξύ άλλων διασφάλιση 24ωρης λειτουργίας των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, άμεση πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της υγείας, και μονιμοποίηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται σήμερα στα νοσοκομεία με ελαστικές μορφές.

«Η αντιμετώπιση του κοροναϊού δεν μπορεί να είναι η λογική ‘ό,τι μπορούμε κάνουμε’», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, που κατήγγειλε ότι «η υπονόμευση των υποδομών της δημόσιας υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού ήταν επιλογή».

Ήταν διαχρονική επιλογή όλων των κυβερνήσεων η υπονόμευση της δημόσιας υγείας, επέμεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας μάλιστα, ότι «αυτή η επιλογή έγινε με τη λογική ότι η υγεία αποτελεί ατομική ευθύνη, έγινε με την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική δράση, η οποία, προκειμένου να ενισχυθεί, υποβαθμίστηκε ο τομέας τα δημόσιας υγείας».

«Οι προτεραιότητες πρέπει να είναι η θωράκιση και η προστασία της δημόσιας υγείας, με όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, και η στήριξη της λαϊκής οικογένειας», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτές είναι οι δύο προτεραιότητες που βάζει το ΚΚΕ, όσον αφορά τα άμεσα μέτρα για την προστασία από την επιδημία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως είπε, ότι πρέπει να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ, να λειτουργήσουν όλες οι ανενεργές δομές υγείας, όπως για παράδειγμα, το νοσοκομείο Θώρακος, που το έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να το συγχωνεύσει με το «Άγιος Ανδρέας».

24ωρη λειτουργία των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας

Ο βουλευτής είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί 24ωρη λειτουργία των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να υπάρξει άμεσα πρόσληψη προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλες τις βαθμίδες της υγείας, και επίσης μονιμοποίηση όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται σήμερα στα νοσοκομεία με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ζήτησε να διασφαλιστεί από το κράτος η προμήθεια των αναγκαίων υλικών, τα μέτρα προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) να παρέχονται δωρεάν από το κράτος σε όλο τον πληθυσμό για να παταχθεί η αισχροκέρδεια, να εξασφαλιστεί η ιατρική παρακολούθηση όλων των προνοιακών ιδρυμάτων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων, των στρατιωτικών μονάδων, των προσφυγικών δομών.

Τα μέτρα προστασίας τα καθορίζει η επιστήμη και όχι η πίστη

Είπε επίσης, ότι τα μέτρα προφύλαξης στους χώρους αναγκαστικής συνάθροισης (μέσα μαζικής μεταφοράς, λατρευτικοί χώροι κλπ) είναι ευθύνη του κράτους, «γιατί τα μέτρα προστασίας τα καθορίζει η επιστήμη και όχι η πίστη».

Ιδίως έθεσε την ανάγκη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, διότι όπως επισήμανε, υλοποιούνται αντεργατικά μέτρα εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της δημόσιας υγείας λόγω του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024