Υποπτο κρούσμα κοροναϊού στις φυλακές Κορυδαλλού έχει προκαλέσει συναγερμό στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ.
Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο που οι κυβερνητικοί παράγοντες απεύχονταν να συμβεί αφού ο κλειστός χώρος των φυλακών μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τη διάδοση του ιού και να υπάρξει τεράστια αναστάτωση (όπως συνέβη στην Ιταλία με πολύνεκρες εξεγέρσεις).
Εξετάζεται εάν νόσησε από τον επικίνδυνο ιό υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών που θεωρείται ότι ίσως μολύνθηκε από συγγενικό πρόσωπό του που υπηρετεί σε υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο είχε καταγραφεί τέτοιου είδους κρούσμα.
Ήδη υπάρχει σχετική καταγραφή των επαφών του, ώστε να αποφευχθεί, στον βαθμό του δυνατού, η ταχεία εξάπλωση της νόσου στη συγκεκριμένη φυλακή.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου