Συνεχίζονται στη χώρα μας, οι συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο μέσω της Θείας Κοινωνίας μπορεί να μεταδοθεί ο κοροναϊός, την ώρα που στην Ιταλία κλείνουν οι εκκλησίες και ακυρώνονται όλα τα χριστιανικά μυστήρια.

Συζητήσεις που συντηρούνται και από την άρνηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, να πάρει επίσημη θέση για το θέμα, αλλά και από την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου, που προασπίζεται αντιεπιστημονική και επικίνδυνη προσέγγιση περί ακίνδυνης Θείας Κοινωνίας.

«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι», ήταν η -ανεπίσημη – θέση που πήρε για το θέμα η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ωστόσο να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση περί του θέματος, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες η επιτροπή δεν θέλει να «θίξει το θέμα πίστης».

Ωστόσο, το σημαντικό που θέλει να περάσει στην κοινωνία η εν λόγω επιτροπή, στην οποία συμμετέχει -μεταξύ άλλων- και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, είναι πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουν χώρους με πολύ κόσμο, όπως είναι οι εκκλησίες.

Γεγονός πάντως είναι ότι η αντιπαράθεση για το θέμα συνεχίζεται, με τις αντιδράσεις να  είναι έντονες.

Πολλοί κάνουν λόγο για κοινή λογική και ανάγκη να ληφθούν μέτρα και  στις εκκλησίες για ένα διάστημα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν τα όσα λέει η Ιερά Σύνοδος.

Η όλη υπόθεση έχει μετατραπεί σε ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης στο Twitter και τα σχόλια είναι αμέτρητα.

https://twitter.com/Rika_Skafida/status/1237262460882747392

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr