Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας - Τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες

Κοροναϊός : Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας – Τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο οποίος μετράει 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο οποίος μετράει 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα.

Ένα από τα θέματα, γύρω από τα οποία δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση είναι το κατά πόσο η απόφαση αυτή αφορούσε και τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, θα κλείσουν και όλα τα φροντιστήρια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Μπορεί στο άκουσμα της είδησης, πολλοί να αναρωτήθηκαν τι μέλλει γενέσθαι με τα φροντιστήρια, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα με απόφασή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως έγινε γνωστό πως και αυτά, όπως όλα τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα κλείσουν για τις επόμενες 14 ημέρες.

«Είναι δύσκολη κατάσταση»

Την ίδια στιγμή, απάντηση σε κάποια άλλα ερωτήματα, όπως στο τι θα συμβεί με τις χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά και τι γίνεται με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, προσπάθησε να απαντήσει μέσα από το MEGA, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη, αλλά είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Ερωτηθείσα σχετικά με την απόφαση και πως έφτασε η κυβέρνηση σε αυτή απάντησε πως «η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά».

Τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες απάντησε πως «για αρχή αν έχουμε μια περίοδο των 14 ημερών, τότε έχουμε ήδη μια υπουργική απόφαση και η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία τον Φεβρουάριο, μέσα στην οποία αναφέρονται οι τρόποι που μπορεί κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες».

Αναφερόμενη σε αυτή την εγκύκλιο έκανε λόγο για χρήση των περιπάτων, κάποιες ώρες που μπορούν να αξιοποιηθούν για το θέμα των γιορτών.

Από κει και πέρα, για διάστημα περισσότερο από 15 ημέρες, μπορεί να γίνει εισήγηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Στη συνέχεια μίλησε για την πιθανότητα χρήσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όμως ανηρτημένα βιβλία υλικό και ασκήσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το υπουργείο συζητάει με πολλούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν για τη χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό. «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας» είπε σε αυτό το πλαίσιο.

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί πέραν των 14 ημερών είπε πως «έχει υπάρξει περίσταση που αξιοποιήθηκαν κάποιες μέρες παραπάνω από το σχολικό έτος και κάποιες μέρες από το Πάσχα και κάποια Σάββατα».

«Πρόκειται για εξελισσόμενη κατάσταση και εμείς ως υπεύθυνο υπουργείο θα δώσουμε όλες τις εναλλακτικές» κατέληξε.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024