Κοροναϊός : Οικονομικά μέτρα «μεγάλου εύρους» ανακοινώνει σήμερα ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα «μεγάλου εύρους» για την ελάφρυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα ληφθούν μέτρα «μεγάλου εύρους» για την ελάφρυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία είναι αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, διαβεβαιώνοντας πως αυτά θα παρουσιαστούν λεπτομερώς σήμερα Τρίτη.
«Μείζονα» μέτρα
Ο ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «πιθανή περικοπή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών», που αναμένει να συζητηθεί με το Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ομάδας που συντονίζει την αντίδραση της κυβέρνησής του στην επιδημία.
Ανήγγειλε νέα συνέντευξη Τύπου σήμερα, για να παρουσιαστούν τα «μείζονα» μέτρα.
«Θα είμαι εδώ αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) για να σας ενημερώσω για τα οικονομικά μέτρα που θα λάβουμε, τα οποία θα είναι μείζονα», και «ευρείας κλίμακας», επέμεινε ο Τραμπ. «Ο κόσμος κατελήφθη εξαπίνης» από την επιδημία, έκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ανάμεσα στα μέτρα, πέραν της μείωσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, ενδέχεται να είναι η χορήγηση βοηθημάτων σε ωρομίσθιους εργαζόμενους, καθώς και δανειακές χορηγήσεις σε μικρές εταιρείες, είπε ο Τραμπ.
Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με τους αερομεταφορείς, τα ξενοδοχεία και τις εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες.
«Οι ΗΠΑ έχουν εύρωστη οικονομία»
Επίσης, παρών στη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Τραμπ, ο Στίβεν Μνούτσιν, θέλησε να φανεί καθησυχαστικός: «οι ΗΠΑ έχουν την πιο εύρωστη οικονομία του κόσμου», διαβεβαίωσε, εξαίροντας τα οικονομικά και εμπορικά μέτρα που έχει ήδη λάβει ο Λευκός Οίκος, διότι κατ’ αυτόν έχουν τοποθετήσει «την αμερικανική οικονομία σε πολύ καλή θέση».
«Το βασικό είναι ότι φροντίζουμε τους Αμερικανούς», υπερθεμάτισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η αναγγελία της αμερικανικής κυβέρνησης καταγράφηκε ενώ το χρηματιστήριο σημείωνε τη μεγαλύτερη πτώση του από το 2008. Παράλληλα, η ανησυχία κλιμακώνεται για τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τους εργαζόμενους που βλέπουν τις δουλειές τους να κινδυνεύουν.
Αρκετοί προεξοφλούν πως οι περισσότεροι Αμερικανοί θα επέλεγαν να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα κι αν ασθενούσαν, εξαιτίας του φόβου πως θα χάσουν μέρος των απολαβών τους ή ακόμα και την ίδια τη δουλειά τους, από την οποία εξαρτάται η υγειονομική περίθαλψή τους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442