Δύο κύρια πανεπιστήμια της Δυτικής Ακτής έκαναν αναστολή μαθημάτων λόγω του κοροναϊού. Η περιοχή συνιστά το επίκεντρο της έξαρσης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Πανεπιστήμια και αναστολή μαθημάτων

Το Πανεπιστήμιο της Washington  το οποίο έχει εστίες στο Seattle, Tacoma και Bothel καθώς επίσης και το Πανεπιστήμιο του Stanford, κοντά στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε στους φοιτητές την Παρασκευή ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Το Πανεπιστήμιο της Washington έκανε πρώτο την ανακοίνωση αυτή μετά από την ανίχνευση του ιού σε προσωπικό του. Ώρες αργότερα, το Stanford  επιβεβαίωσε ότι ένας γιατρός στη Φαρμακευτική Σχολή ήταν θετικός στον ιό.

«Ξεκινώντας τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, τα τμήματα του Πανεπιστημίου της Washington δε θα είναι εν ενεργεία για παράδοση μαθημάτων από κοντά μέχρι τις 20 Μαρτίου. Η Πανεπιστημιούπολη θα παραμείνει ανοιχτή. Αυτή η πράξη έχεις ως στόχο να αποφευχθεί η μετάδοση του COVID-19», δήλωσε το Πανεπιστήμιο στους 50.000 φοιτητές του.

H πολιτεία της Washington ήταν η πρώτη που ανέφερε περιστατικό COVID-19 στις 19 Ιανουαρίου. Περισσότεροι από 667 άνθρωποι είναι πλέον μολυσμένοι και 22 έχουν πεθάνει.
Το Πανεπιστήμιο του Seattle και η βορειοανατολική Πανεπιστημιούπολη του Seattle επίσης παραδίδει τα μαθήματα online.

Το πανεπιστήμιο του Stanford σταμάτησε απότομα τα μαθήματα την Παρασκευή, αφού δύο μαθητές που εκτέθηκαν στον ιό απομακρύνθηκαν από τους κοιτώνες και τέθηκαν σε εθελοντική καραντίνα.

Γράψτε το σχόλιό σας