Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ : Η Εκκλησία δεν μπορεί να εξαιρείται από τα μέτρα για τον κοροναϊό

ΚΚΕ : Η Εκκλησία δεν μπορεί να εξαιρείται από τα μέτρα για τον κοροναϊό

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας έτσι την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας έτσι την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών.

Σεβαστές οι εκκλησιαστικές λειτουργίες αλλά προέχει η δημόσια υγεία

Υπογραμμίζει δε, ότι από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να εξαιρούνται οι εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει πως «η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία του λαού, από τα οποία δεν μπορούν να εξαιρούνται οι -κατά τα άλλα σεβαστές- εκκλησιαστικές λειτουργίες».

Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση καθώς η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι ευθύνη της Πολιτείας.

«Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επέμεινε νωρίτερα στη θέση της σχέση με το αν μπορούν να μεταδοθούν ασθένειες μέσω της κοινωνίας, με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αφού καλούσε όλους τους πιστούς καθώς και τους ιερείς να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της αποτροπής εξάπλωσης του κοροναϊού και αφού κάνει συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικίας τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ξεκαθαρίζει πως η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024