Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα επικίνδυνα λάθη κάνεις μετά το ερωτικό κρεβάτι

Αυτά τα επικίνδυνα λάθη κάνεις μετά το ερωτικό κρεβάτι

H καθαριότητα και η υγιεινή είναι το παν

Πάνω στην ένταση της στιγμής μπορεί εύκολα να ξεχάσεις πολλά πράγματα που αφορούν την υγιεινή. Πέρα από την συναισθηματική και πνευματική υγεία που καλείσαι να αντιμετωπίσεις στη σχέση σου, προκύπτουν και τα θέματα σωματικής υγείας που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Ακόμα κι αν νιώθεις ότι δεν θέλεις να αφήσεις το κρεβάτι σου ή θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο ακόμα με τον σύντροφό σου, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα βακτήρια και οι μολύνσεις είναι πολύ κοντά. Παρακάτω σου έχουμε 6 λάθη που κάνουμε και πρέπει να αλλάξουμε στη σεξουαλική μας ρουτίνα.

Δεν συζητάμε για αντισύλληψη ή δεν εξεταζόμαστε για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Ειδικά στη σεξουαλική συνεύρεση με ένα νέο σύντροφο αυτό είναι απαραίτητο ή αν θες να αποφύγεις να μείνεις έγκυος από τη σχέση σου. Αν δεν παίρνεις αντισυλληπτικά ή δεν χρησιμοποιήσατε προφυλακτικό κατά την ερωτική συνεύρεση θα πρέπει να συζητήσεις όλες τις εναλλακτικές με τον σύντροφό σου. Τέτοιου είδους συζητήσεις δεν είναι απλά σημαντικές για την υγεία σου αλλά και για να αναπτυχθεί ανάμεσά σας η εμπιστοσύνη και η κατανόηση.

Δεν καθαρίζουμε την ευαίσθητη περιοχή 

Κάποια λιπαντικά και βακτήρια και μικρόβια από τα δάχτυλα αυξάνουν την πιθανότητα βακτηριακών μολύνσεων οπότε κρατώντας τον κόλπο σου καθαρό μετά το σεξ είναι σημαντικό. Αντί να χρησιμοποιείς έλαια ή βλαβερά προϊόντα καθαρισμού, σιγουρέψου ότι κάνεις ντους με σαπούνια χωρίς άρωμα ή καθάρισε την περιοχή με ειδικά μαντηλάκια. Επίσης, πλύνε τα χέρια σου. Τα βακτήρια μπορούν να βρίσκονται κι εκεί και να εξαπλωθούν σε οτιδήποτε αγγίξεις.

Δεν πάμε τουαλέτα

Είναι πολύ συνηθισμένο να ξεχνάμε να πάμε τουαλέτα και αυτό είναι πάρα πολύ κακό αν θέλεις να προστατευτείς από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν μέσω της ουρήθρας. Το να πας τουαλέτα σου εξασφαλίζει ότι διώχνεις τα βακτήρια από το σώμα σου.

Αγνοούμε τον πόνο ή το πρήξιμο

Ο πόνος μετά το σεξ δεν είναι κάτι φυσιολογικό οπότε μην το αντιμετωπίζεις σαν να είναι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πόνο ή πρήξιμο μετά το σεξ και το να το αντιμετωπίσεις δεν θα κάνει την ερωτική σου ζωή καλύτερη αλλά θα σου δώσει λύσεις σε αναπάντητα ερωτήματα. Αυτό ισχύει επίσης για τις αιμορραγίες και οποιοδήποτε παράξενο αίσθημα στην ευαίσθητη περιοχή μετά το σεξ.

Αγνοούμε τις εκκρίσεις

Οι εκκρίσεις μετά το σεξ μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό αλλά δώσε βάση στην υφή, τη μυρωδιά και το χρώμα.

Αν είναι σκούρο, αν είναι γαλακτερό ή μοιάζει με… cottage cheese ή αρχίζει να μυρίζει παράξενα αυτό μπορεί να είναι σημάδι για κάποια μόλυνση ή κάποιου σεξουαλικού νοσήματος και αγνοώντας το για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό ισχύει για όλα τα προβλήματα υγείας στη ζωή μας αλλά αν το σώμα σου νιώθει παράξενα για οποιοδήποτε λόγο είναι καιρός να επισκεφτείς ένα γιατρό.

Δεν απολυμαίνουμε τα sex toys

Αν το σκεφτείς θα νιώσεις από μόνη σου αηδία. Είναι εύκολο να ξεχαστείς μετά το σεξ αλλά είναι ο τρόπος που θα σου εξασφαλίσει ότι την επόμενη φορά που θα θέλεις να απολαύσεις τη στιγμή σου δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για βακτήρια και μολύνσεις που θα σου καταστρέψουν τη διάθεση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024