Βατικανό – Κοροναϊός : Μέσω internet το κυριακάτικο κήρυγμα του Πάπα
Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.
Λέγοντας ότι αισθάνεται «εγκλωβισμένος» ο πάπας Φραγκίσκος εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του σήμερα μέσω του Ίντερνετ μέσα από το Βατικανό αντί να μιλήσει από το ανοιχτό παράθυρο ενώπιον τεράστιου πλήθους, όπως συνηθίζεται.
Ωστόσο εμφανίστηκε για λίγο μόνο στο παράθυρο και κούνησε το χέρι του στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου, που συνήθως συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες.

Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.
«Είναι λίγο περίεργο το σημερινό κήρυγμα με τον πάπα κλεισμένο στην βιβλιοθήκη, αλλά σας βλέπω και είμαι κοντά σας», είπε.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος δεν έδωσε την ευχή του και εκφώνησε το κήρυγμά του πίσω από παράθυρο από το 2013 που εξελέγη, πέραν των περιπτώσεων εκείνων όπου ταξίδευε εκτός Ρώμης.
«Βρίσκομαι με την προσευχή μου κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας της παρούσας επιδημίας του κοροναϊού αλλά και σε εκείνους που τους φροντίζουν», είπε.
Ο ποντίφικας ενθάρρυνε τους πιστούς «να ζήσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή με την δύναμη της πίστης, την πεποίθηση της ελπίδας και τον ζήλο της φιλανθρωπίας». Στη συνέχεια το παράθυρο άνοιξε και κούνησε το χέρι του για λίγο χωρίς να μιλήσει.
Πηγή του Βατικανού είπε ότι από αύριο τα μουσεία του, τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν έξι εκατομμύρια επισκέπτες, θα είναι κλειστά.
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442