Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ : Μαζέψτε τους νεοναζί - Μην λειτουργείτε ως δούρειος ίππος του Ερντογάν

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ : Μαζέψτε τους νεοναζί – Μην λειτουργείτε ως δούρειος ίππος του Ερντογάν

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως «δούρειος Ίππος του Ερντογάν» αναπαράγοντας fake news, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε πως ο Στέλιος Πέτσας καταφεύγει σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας και υπέδειξε ως αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τον «εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του»

Σε άλλες εποχές μεταφέρεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις καταγγελίες για τη δράση και τις προβοκάτσιες ακροδεξιών ομάδων στα νησιά και τον Έβρο.

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως «δούρειος Ίππος του Ερντογάν» αναπαράγοντας fake news, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε πως ο Στέλιος Πέτσας καταφεύγει σε σκοτεινές περιόδου της ιστορίας και υπέδειξε ως αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τον «εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του».

Πριν να θρηνήσουμε θύματα

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο τονίζει πως «αντί να χυδαιολογεί για προδότες, η κυβέρνηση οφείλει να μαζέψει παραστρατιωτικούς νεοναζί πριν θρηνήσουμε θύματα».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη «προδοτών» και «εσωτερικών εχθρών» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Επισημαίνει επίσης πως «καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων – και όχι εθνοφυλάκων, όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων».

Εμφυλιοπολεμικός λόγος

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ό,τι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες. Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνηση».

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε «άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο προσφυγόπουλων παρουσία Γερμανών νεοναζί, που δρουν ανεξέλεγκτοι με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή ή και κλακαδόρου, όπως στην περίπτωση του στελέχους της από την Ηλεία».

«Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουρκική προπαγάνδα – φθηνή αντιπολίτευση

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα στις οποίες αναφερόταν πως «η ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα επέβαλε τη λήψη έκτακτων μέτρων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας».

Και ο κ. Πέτσας υπογράμμιζε μεταξύ άλλων πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν. Επίσης, στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας «ανοιχτά σύνορα», αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας».

«Η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση» σημείνε ο κ. Πέτσας και πρόσθετε:

Ξέπλυμα και κοινωνική συνοχή

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμιά ακραία και ρατσιστική συμπεριφορά. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα υφίστανται τις συνέπειες. Μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας, έχουν ήδη καταδικαστεί από την κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Τελεία και παύλα».

Μάλιστα σε σκληρό ύφος ήταν και το υστερόγραφο της δήλωσης Πέτσα που απαντούσε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για κάλυψη της κυβέρνησης στη δράση νεοναζί παρακρατικών.

«Υ.Γ.: Στην όψιμη «ανησυχία» του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση των «53», όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: «Η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Όλα ξεκίνησαν από τη δήλωση του κ. Χαρίτση με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο, καθώς ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιφέρει «καταστροφικές συνέπειες την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024