Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ακροδεξιοί «δηλητηριάζουν» τη Λέσβο - Όλα δείχνουν εμπρησμό στο «One Happy Family»

Οι ακροδεξιοί «δηλητηριάζουν» τη Λέσβο – Όλα δείχνουν εμπρησμό στο «One Happy Family»

Μία επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνεται στη Λέσβο, καθώς το ακροδεξιό στοιχείο αναβιώνει στο νησί την ίδια ώρα που οι προσφυγικές ροές έχουν σχεδόν σταματήσει, μετά την απαγόρευση απόπλου από το τουρκικό Λιμενικό.

Μία επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνεται στη Λέσβο, καθώς το ακροδεξιό στοιχείο αναβιώνει στο νησί την ίδια ώρα που οι προσφυγικές ροές έχουν σχεδόν σταματήσει, μετά την απαγόρευση απόπλου από το τουρκικό Λιμενικό.

Εκμεταλλευόμενοι την κόπωση των κατοίκων του νησιού με το προσφυγικό, τόσο ντόπιοι όσο και «εισαγόμενοι» ακροδεξιοί προβαίνουν σε πράξεις αντινομίας, οι οποίες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ενδεικτικό είναι το βρίσιμο σε έγκυο γυναίκα που επέβαινε σε βάρκα της οποίας ο ελλιμενισμός δεν επιτράπηκε, οι προπηλακισμοί μελών ΜΚΟ και δημοσιογράφων, τα ρατσιστικά πογκρόμ σε Μόρια και Μυτιλήνη και οι εμπρησμοί σε προσφυγικές δομές, όπως στο Stage 2 και – η πιο πρόσφατη – στο One Happy Family.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, όλα δείχνουν ότι σε εμπρησμό οφείλεται η χθεσινοβραδινή πυρκαγιά στους χώρους του ημερήσιου καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στο πρώην καθαριστήριο «Γλάρος».

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η δομή δε λειτουργούσε τις τελευταίες 10 με 15 μέρες λόγω του κλίματος εναντίον των ΜΚΟ που είχε δημιουργηθεί. Οπότε δεν μπορεί να προήλθε η φωτιά από συσκευές που είχαν αφεθεί αναμμένες και άλλες χρήσεις όπως αναμμένα τσιγάρα κλπ.

Εξάλλου, σε εμπρησμό φαίνεται να οφείλεται και η  πυρκαγιά που έκανε στάχτη τη δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την ονομασία «stage 2» στη Σκάλα Συκαμνιάς την περασμένη εβδομάδα.

Στελέχη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλάνε για μια «περίεργη» συγκέντρωση φιαλών υγραερίου μακρά από τα κοντέϊνερς της δομής με προφανή στόχο να μην υπάρξουν θύματα από την έκρηξη της φωτιάς.

Οργή από εργαζόμενη στο One Happy Family

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της συλλογικότητας «No Borders» εργαζόμενη της δομής αναφέρει ότι «”άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του “One Happy Family” που παρέχει χρόνια τώρα έναν ανθρώπινο χώρο για τους πρόσφυγες που περνάνε τη μέρα τους στοιβαγμένοι στις λάσπες της Μόριας. Μέσα στον χώρο λειτουργούσε κουζίνα που έδινε χιλιάδες γεύματα καθημερινά είχε κλινική που δέχονταν δεκάδες πρόσφυγες και γίνονταν επίσης μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών».

«Στον ίδιο χώρο στεγάζεται το «School of Peace» , επίσης ΣΧΟΛΕΙΟ που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδάκια. Το σχολείο αυτό είναι μια όαση ,καμία σχέση με το πώς αντιμετωπίζαμε εμείς το σχολείο, τα παιδάκια εκεί διάβαζαν με όρεξη, εκτιμούν τη μόρφωση που τους προσφέρεται απλόχερα από όλους όσους δουλεύουμε εκεί. Στις γιορτές δεν θέλουν να κλείνουμε ούτε μια μέρα γιατί αυτό σημαίνει πίσω στη σκηνή στη Μόρια, χωρίς παιχνίδια, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς ελπίδα!».

Ακροδεξιοί συνεχίζουν να παραμένουν στη Λέσβο

Μπορεί η ομάδα των Γερμανών, Αυστριακών και Γάλλων μελών της συμμορίας – οργάνωσης GENERATION IDENTITAIRE («Γενιά της ταυτότητας») να έσπευσε να φύγει από το νησί, ομάδες ακροδεξιών συνεχίζουν να βρίσκονται στη Μυτιλήνη ως «δημοσιογράφοι πατριωτικών μέσων ενημέρωσης» και δικτυώνονται με ντόπιους ομοϊδεάτες τους.

Η ιστοσελίδα stonisi εντόπισε τρεις Γερμανούς με ακροδεξιούς δεσμούς, οι οποίοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν θέμα στην πλατεία Σαπφούς στη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Νεαροί διαδηλωτές οι οποίοι τους αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φυγαδεύτηκαν από Αστυνομικούς.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι έφυγαν από το ξενοδοχείο τους στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου και βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family».

Εκεί ακούστηκαν να «ενημερώνουν» δημοσιογράφους διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι η δομή «κάηκε γιατί ανήκε σε μια ΜΚΟ που έφερνε λαθρομετανάστες από την Τουρκία». Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παρουσίαζαν την άποψη αυτή ως αποτέλεσμα «ιδιωτικής δημοσιογραφικής έρευνας».

400 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αρματαγωγό στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, πάνω από 400 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι για τρίτη μέρα στο γκαράζ του αρματαγωγού του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν στο νησί την εβδομάδα που πέρασε και οι οποίοι, σύμφωνα με τη νέα ΠΝΠ, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα και μετά θα απελαθούν.

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα φύγουν και σε ποια δομή θα κατευθυνθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είτε θα μεταφερθούν στην Ελευσίνα είτε στη νέα προσφυγική δομή στις Σέρρες.

Παραλήρημα στελέχους της ΝΔ για τη φωτιά στο One Happy Family

Αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΝΟΔΕ Ηλείας, Διαμαντή Καρασούλα, για τη φωτιά που κατέκαψε  το σχολείο της προσφυγικής δομής «One Happy Family» της Λέσβου.

Ο κ. Καρασούλας, ο οποίος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν για τις προκλητικές δηλώσεις του, χαρακτήρισε την πυρκαγιά στην προσφυγική δομή «πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη» και τοποθετήθηκε σχετικά σε ανάρτηση της «Καθημερινής» στο Facebook, για το συμβάν.

Τα print screen μαρτυρούν τα σχόλια του, τα οποία ωστόσο έχουν σβηστεί.

Χαρίτσης: Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν

«Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη» είναι το αιχμηρό σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση για στελέχη της Ν.Δ. που επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συμβάντα όπως η πυρκαγιά στην προσφυγική δομή της Λέσβου, την ώρα που Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν στο νησί.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη.

Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024