Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα, υψηλά θα είναι τα επίπεδα της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, λόγω των ισχυρών νοτιάδων.
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα, υψηλά θα είναι τα επίπεδα της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, λόγω των ισχυρών νοτιάδων.
Αναλυτικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2020)
Από το απόγευμα την κεντρική, βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
2. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-03-2020)
α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη. β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα. γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες. δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Δείτε χάρτες για τις επόμενες ώρες:
Έρχεται και σκόνη
Σύμφωνα με το meteo, πέρα από τις βροχές και τις καταιγίδες, σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται την Κυριακή και τη Δευτέρα στη χώρα μας.
Ήδη, την Κυριακή ενισχυμένοι νοτιάδες πνέουν στο Αιγαίο. Οι ισχυρότερες ριπές σημειώθηκαν στον Εύδηλο Ικαρίας, στα Σταυράκια Ηρακλείου στη Σαμοθράκη και στο Μόλυβο Λέσβου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων