Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία : Συλλήψεις και εκκαθαρίσεις εντός της βασιλικής οικογένειας

Σαουδική Αραβία : Συλλήψεις και εκκαθαρίσεις εντός της βασιλικής οικογένειας

Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας, σε μια εξέλιξη που απεικονίζει την ενίσχυση του ελέγχου εξουσίας από τον πανίσχυρο πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σε μια εξέλιξη που απεικονίζει την ενίσχυση του ελέγχου εξουσίας από τον πανίσχυρο πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Δύο πρίγκιπες

Ο πρίγκιπας Αχμεντ μπιν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ, ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά Σαλμάν, και ο ανιψιός του μονάρχη, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, συνελήφθησαν στα σπίτια τους κατόπιν κατηγοριών για προδοσία, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Οι New York Times επίσης προσέθεσαν πως ο μικρότερος αδελφός του πρίγκιπα Ναγιέφ συνελήφθη επίσης.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αντέδρασαν άμεσα στα δημοσιεύματα.

Πρόκειται για τα πιο πρόσφατα μέτρα του πρίγκιπα διαδόχου, ο οποίος ενισχύει την αγκίστρωσή του στην εξουσία με τη φυλάκιση θρησκευτικών ηγετών, ηγετικών στελεχών παραστρατιωτικών οργανώσεων, καθώς και πριγκίπων και σημαντικών επιχειρηματιών.

Να εδραιώσει την εξουσία

Γιος του βασιλιά Σαλμάν, ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου κινείται για να εδραιώσει την εξουσία του από την εκδίωξη του ξαδέρφου του Μοχάμεντ μπιν Νάγιεφ, σε πραξικόπημα του παλατιού το 2017.

Τότε συνέλαβε πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας σε εκστρατεία κατά της διαφθοράς.

Από τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκεται στο στόχαστρο σκληρής διεθνούς κριτικής για τη στυγνή δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρίγκιπας Αχμεντ επέστρεψε από το Λονδίνο στη Σαουδική Αραβία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Κασόγκι, απόφαση που ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως επιθυμία να δείξει την υποστήριξή του στη μοναρχία.

Οταν γονάτιζε μπροστά του…

Τον Ιούνιο του 2017, όταν ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ορίστηκε διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ναγιέφ ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Την εποχή εκείνη, τα σαουδαραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ να φιλά το χέρι του και να γονατίζει σε ένδειξη σεβασμού ενώπιον του πρίγκιπα Ναγιέφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024