Η διεθνοποίηση του προσφυγικού από τον Μητσοτάκη «πανικοβάλει» την Τουρκία
Σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, «κουνά το δάχτυλο» στην Ελλάδα μιλώντας για «νοσηρή συμπεριφορά και χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες», ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού
Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN, όπου έκανε λόγο για fake news εκ μέρους της Τουρκίας, για εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από τη γειτονική χώρα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό ουσιαστικά «νεκρή».
Σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, «κουνά το δάχτυλο» στην Ελλάδα μιλώντας για «νοσηρή συμπεριφορά και χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες», ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αποτελώντας το πρόχωμα κατά της παράνομης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού, ενώ εξαπολύει επίθεση στην ΕΕ καταλογίζοντας αθέτηση των υποσχέσεών της.
«Η ΕΕ έχει αποτύχει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας και της εθελοντικής αποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τη συμφωνία του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία έπρεπε να σταματήσει τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη και να προετοιμαστεί για μία πιθανή νέα ροή από την Ιντλίμπ» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική προεδρία, προβαίνοντας μάλιστα σε συστάσεις προς την Ελλάδα.
«Από το να παίζει το παιχνίδι των κατηγοριών, συνιστούμε στην Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να ενσκήψουν στην πηγή της παράνομης μετανάστευσης, δηλαδή στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία» καταλήγει.
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)



























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442