Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η διεθνοποίηση του προσφυγικού από τον Μητσοτάκη «πανικοβάλει» την Τουρκία

Η διεθνοποίηση του προσφυγικού από τον Μητσοτάκη «πανικοβάλει» την Τουρκία

Σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, «κουνά το δάχτυλο» στην Ελλάδα μιλώντας για «νοσηρή συμπεριφορά και χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες», ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN, όπου έκανε λόγο για fake news εκ μέρους της Τουρκίας, για εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από τη γειτονική χώρα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό ουσιαστικά «νεκρή».

Σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, «κουνά το δάχτυλο» στην Ελλάδα μιλώντας για «νοσηρή συμπεριφορά και χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες», ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αποτελώντας το πρόχωμα κατά της παράνομης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού, ενώ εξαπολύει επίθεση στην ΕΕ καταλογίζοντας αθέτηση των υποσχέσεών της.

«Η ΕΕ έχει αποτύχει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας και της εθελοντικής αποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τη συμφωνία του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία έπρεπε να σταματήσει τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη και να προετοιμαστεί για μία πιθανή νέα ροή από την Ιντλίμπ» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική προεδρία, προβαίνοντας μάλιστα σε συστάσεις προς την Ελλάδα.

«Από το να παίζει το παιχνίδι των κατηγοριών, συνιστούμε στην Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να ενσκήψουν στην πηγή της παράνομης μετανάστευσης, δηλαδή στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία» καταλήγει.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024