Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κρούσμα στη βόρεια Εύβοια – Πρόκειται για έναν 48χρονο

Κοροναϊός : Κρούσμα στη βόρεια Εύβοια – Πρόκειται για έναν 48χρονο

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με τον 67χρονο, το 10ο κρούσμα κοροναϊού, από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους - Ο συγκεκριμένος κύριος ζούσε με συγγενή του που είναι εργαζόμενη στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στην Περιφέρεις Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με τον 67χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 48χρονος είχε σχεδόν 10 ημέρες πυρετό αλλά δεν απευθύνθηκε στις υγειονομικές αρχές. Το δυσάρεστο είναι ότι συγγενής του είναι υπάλληλος στο δήμο, και συγκεκριμένα στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» κι έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ηλικιωμένους, γεγονός που ενισχύει την ανησυχία που επικρατεί στην περιοχή.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και δεν αποκλείονται μέτρα, όπως αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Η ανακοίνωση

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει λόγο για επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας. Όπως αναφέρει «οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών», ενώ δεσμεύεται για νέα ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 Αρνητικά τα δύο «ύποπτα» κρούσματα στη Λάρισα

Την ίδια ώρα, αρνητικά ήρθαν τα δείγματα των δύο «ύποπτων» κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Αναφοράς στη Λάρισα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Πρόκειται για νεαρό μουσουλμάνο, φοιτητή της Ιατρικής που εκτελεί και χρέη διερμηνέα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο και για 50χρονη γυναίκα από το Βόλο. Και οι δύο παρουσίαζαν συμπτώματα της εποχικής γρίπης και παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξέταση για τον κορονοϊό, καθώς είχαν και ιστορικό ταξιδιών σε Σουηδία και Ιταλία αντίστοιχα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024