Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Παροδικές οι επιπτώσεις από τον κοροναϊό

Σταϊκούρας: Παροδικές οι επιπτώσεις από τον κοροναϊό

Το κυβερνητικό σχέδιο θα βασιστεί στη στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια της οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός

Στις επιπτώσεις του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία και τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για αυτόν τον σκοπό μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα έπεσαν έξω, συμπληρώνοντας ότι οι επιπτώσεις αυτές θα κρατήσουν περισσότερο από ένα τρίμηνο αλλά θα είναι παροδικές.

Εκτιμώντας ότι καμία οικονομία δεν είναι θωρακισμένη σε τόσο μεγάλους εξωγενείς κινδύνου, ο Χρήστος Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε συγχρονισμό εξάλλου με τις άλλες χώρες και για αυτό ήταν επόμενη η πτώση του χρηματιστηρίου και η αύξηση του κόστους δανεισμού.

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι κανένας διεθνής οίκος, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα γνωρίσει αυτή τη στιγμή το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων της επιδημίας του κοροναϊού στις οικονομίες, αλλά αντίθετα βασίζονται σε εκτιμήσεις.

Πάνω σε αυτές τις εκτιμήσεις, θα βασιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για την προστασία της οικονομίας, ειδικά στον τομέα της ρευστότητας και της εργασίας.

Πάντως, το σχέδιο είναι αυτά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας να εξαιρεθούν από τη μέτρηση των δημοσιονομικών στόχων από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024