Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΣΤΑΤ : Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΣΤΑΤ : Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα

Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ανάπτυξη κάτω από το 2% το 2019 και επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Καυστικά σχόλια από Νίκο Παππά, Γιώργο Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο

Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ανάπτυξη κάτω από το 2% το 2019 και επιβράδυνσή του ρυθμού ανάπτυξης στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Διαψεύδουν το αφήγημα Μητσοτάκη

«Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αφού διαψεύδουν το βασικό προεκλογικό του αφήγημα για ανάπτυξη 4%», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2019 στο 1%, από 2,8% το β΄ τρίμηνο, που είχε επιτύχει η αντιαναπτυξιακή -υποτίθεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το «τι πραγματικά έφταιξε κι από ανάπτυξη 2,2% το α΄ εξάμηνο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, «κατάφεραν» να την μειώσουν στο 1,6% στο β΄εξάμηνο -προτού μάλιστα προκύψουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία λόγω κοροναϊού».

«Ας σταματήσει, λοιπόν, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα η κυβέρνηση, όπως κάνει ακόμα και μετά τα σημερινά αρνητικά αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

Όνειρο προεκλογικής νυχτός

«Όσο κι αν προσπαθούν με αόριστες υποσχέσεις για επενδύσεις να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία τα νούμερα είναι αδυσώπητα για την κυβέρνηση -η οποία μάλιστα είχε συνδέσει και όλες τις υποσχέσεις, για στήριξη της μεσαίας τάξης, σε επιδόσεις της οικονομίας που πλέον αποτελούν όνειρο προεκλογικής νυκτός», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε μια συγκυρία δύσκολη παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα».

«Μετά τη δεκαετή κρίση, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περιπέτειες», συμπληρώνει ο Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην διακινδυνεύει όσα με θυσίες και τεράστια προσπάθεια πέτυχαν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Οδηγούν σε ύφεση

Σε κοινή δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Γιώργου Τσίπρα τονίζεται ότι «ύφεση αντί για ανάπτυξη φέρνει η απάτη της ΝΔ».
«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την απάτη των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και στην οικονομία. 0,7% η μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, στο πιο αρνητικό τρίμηνο από το 2015. 1,6% o ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το β’ εξάμηνο του 2019 επί Μητσοτάκη από 2,2% το α’ εξάμηνο του έτους επί Τσίπρα (η καλύτερη επίδοση από το 2007). 0,09% ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων το εξάμηνο της ΝΔ (όλα κι όλα 10 εκατ. ευρώ) από 10,2% το εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιος έτος.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για 4% ανάπτυξη δεν διαψεύδονται απλά.
Στην υλοποίησή τους οδήγησαν σε ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.
Επί οκτώ μήνες, ο κ. Μητσοτάκης, οι οικονομικοί του υπουργοί και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν ότι και μόνον με τον ερχομό της ΝΔ θα φύσαγε αναπτυξιακός άνεμος.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πιο σοβαροί αναλυτές διαπίστωναν ότι τα πραγματικά στοιχεία δεν συμβαδίζουν με τις υποσχέσεις και την εμπιστοσύνη που καλλιεργήθηκε.
Και βέβαια, τι κρίμα για τη ΝΔ, δεν φταίει ο κορωνοϊός για την ύφεση γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε επιδημία το 2019.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η ΝΔ είναι ανίκανη και επικίνδυνη» σημειώνουν οι κ.κ. Παππάς και Τσίπρας.

Τσακαλώτος: Μάλλον μου είπαν ψέματα

Νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προχωρήσει σε καυστικά σχόλια δηλώνοντας ότι περιμένει την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως δήλωνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, «μάλλον μου είπαν ψέματα, γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2,8%.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη. Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος, θα έλεγα ότι «χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει», όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1,7%. Ή ότι η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη, όπως έγραφε όταν είχαμε 2,8%. Ή ότι «τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», όπως έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη. Επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα, που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024