Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος : Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εισβολή και υβριδική απειλή με υποκίνηση της Τουρκίας

Παναγιωτόπουλος : Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εισβολή και υβριδική απειλή με υποκίνηση της Τουρκίας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, υποστήριξε ότι υπάρχει «μαζική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών στα σύνορά μας, με όρους πραγματικής εισβολής, που συνιστά αποσταθεροποιητική ενέργεια και υβριδική απειλή εναντίον της χώρας μας, με υποκίνηση της Τουρκίας»

Για υβριδική απειλή και αποσταθεροποιητική ενέργεια κατά της Ελλάδας με υποκίνηση της Τουρκίας μίλησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την προσφυγική κρίση των τελευταίων ημερών κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ.

Αποσταθεροποίηση

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον αρμόδιο για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα υφυπουργό των ΗΠΑ ότι «τη μαζική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών στα σύνορά μας, με όρους πραγματικής εισβολής, που συνιστά αποσταθεροποιητική ενέργεια και υβριδική απειλή εναντίον της χώρας μας, με υποκίνηση της Τουρκίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικεντρώθηκε στην πίεση που υφίστανται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τις αυξανόμενες ροές από την Τουρκία, μεταναστών τρίτων χωρών, που δεν προέρχονται από τη Συρία επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να διαφυλάξει τα σύνορά της, που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση  της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στο στρατιωτικό τομέα και αναδείχθηκε η ουσιαστική συνεισφορά της Ελλάδος στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

O κ. Πάλμερ είχε επίσης συναντήσεις και με άλλα κυβερνητικά στελέχη. Με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική συμφωνία, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα με αιχμή τα όσα διαδραματίζονται στον Έβρο.

Ο Μάθιου Πάλμερ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Είναι μια απολύτως λογική θέση. Είναι υποχρέωση και ευθύνη κάθε κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάλμερ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Delphi Economic Forum με θέμα «Η στρατηγική των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας».

Τόνισε δε, πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση που να επιτρέπει τη σταθερότητα και να παρέχει μια μακροπρόθεσμη απάντηση στην πρόκληση αυτή.

«Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπογραμμίζει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση. Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στη φιλία, την υποστήριξη και τη σχέση με τις ΗΠΑ».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024