Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί από χθες Τετάρτη στα ελληνικά σύνορα, στις Καστανίες, όπου πλήθος προσφύγων επιθυμούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα

Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί από χθες Παρασκευή στα ελληνικά σύνορα, στις Καστανίες, όπου πλήθος προσφύγων επιθυμούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη.

«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» δήλωσε, προσθέτοντας πως χθες είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.

Ο κος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Σημείωσε, παράλληλα, πως τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ, καθώς δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Ο Υπουργός, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής, «να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού».

Παράλληλα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες 28/2, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr