Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Avenue 5: Μια μαύρη κωμωδία σε… μηδενική βαρύτητα

Avenue 5: Μια μαύρη κωμωδία σε… μηδενική βαρύτητα

Κι όμως, υπάρχει γραφειοκρατία στο διάστημα

Ένα διαστημόπλοιο μπαίνει σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο και όλα βαίνουν ομαλά, μέχρι που κάτι πηγαίνει πολύ – αλλά πάρα πολύ – στραβά. Η υπόθεση ίσως ακούγεται γνώριμη. Όμως δεν πρόκειται για άλλη μία διαστημική ταινία δράσης, αλλά για μια απολαυστική… κωμική σειρά! Το Avenue 5 έρχεται για να αλλάξει τους κανόνες του Sci-fi, με τη βοήθεια των ευφυών δημιουργών, του ταλαντούχου cast του και της σφραγίδας ποιότητας της HBO. Τώρα μπορούμε να παρακολουθούμε τα ολοκαίνουργια επεισόδια της σειράς, λίγες ώρες μετά την προβολή τους στην Αμερική μέσα από το Vodafone TV.

Μια κωμωδία από… άλλο γαλαξία

Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό που απουσίαζε από τα διαγαλαξιακά ταξίδια ήταν το – συχνά βαθύτατα κυνικό – κωμικό στοιχείο; Ευτυχώς για όλους μας, το έκανε ο Armando Iannucci, ο δημιουργός του εξίσου αγαπημένου μας Veep. Στο Avenue 5, τα εντυπωσιακά εφέ που έχουμε συνδέσει με το sci-fi εναλλάσσονται με καταστάσεις που όλοι μας ελπίζουμε πως δεν θα επιβιώσουν 40 χρόνια στο μέλλον. Όμως πάνω σε τι στηρίζουμε αυτή την ελπίδα;

Με φόντο τον γαλαξία, παρακολουθούμε ευέξαπτους πελάτες, ανήθικους εργαζόμενους και μια στενόμυαλη διοίκηση να προσπαθούν να δώσουν λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα που απειλεί τις ζωές τους. Αυτό είναι και το ευφυές χαρακτηριστικό της σειράς: Αντί για επικίνδυνες εξωγήινες φυλές ή αστεροειδείς που έρχονται καταπάνω τους, οι ήρωες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ίδια την καθημερινή τους αλληλεπίδραση. Κλειστοφοβικό και αστείο μέχρι δακρύων, το Avenue 5 μας θυμίζει ότι τα προβλήματα του μέλλοντος ενδέχεται να μην απέχουν τρομερά από εκείνα του παρόντος – και μας κάνει να ανυπομονούμε για κάθε νέο του επεισόδιο.

Βρετανικό χιούμορ με αμερικανικό budget

Κυβερνήτης της αποστολής και κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Ryan Clark, δηλαδή ο αγαπημένος σε όλους μας Hugh Laurie, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει την υπεροχή των Βρετανών κωμικών ηθοποιών. Ευχάριστος και καθησυχαστικός, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε έναν κυνικό υπεύθυνο δημόσιων σχέσεων και στον κακομαθημένο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του Avenue 5 – που… κάποιον μας φέρνει στο μυαλό.

Καθώς οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται, οι εκπλήξεις διαδέχονται οι μία την άλλη και μας αναγκάζουν να μην ξεκολλάμε από την οθόνη μας μέχρι να δούμε όλα τα επεισόδια που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Από σκηνή σε σκηνή μας αποκαλύπτεται η αλληλουχία των γεγονότων που έφεραν τους επιβάτες του διαστημικού κρουαζιερόπλοιου σε αυτή την κατάσταση, αλλά και αναπάντεχες πληροφορίες για τους κεντρικούς ήρωες. Και όλες τους είναι γεμάτες με έξυπνες πινελιές και διασκεδαστικές λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας την ευφυΐα του δημιουργού.

Μέσα στο Avenue 5 είμαστε εμείς

Καταφέρνοντας να κρατά πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον μας με την πλοκή του, το Avenue 5 μας κάνει να γελάμε τόσο με τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται μπλεγμένοι οι πρωταγωνιστές του, όσο και με τις συχνά φαρμακερές ατάκες του. Ταυτόχρονα, το χιούμορ του παραμένει… προσγειωμένο: Από την κλιματική αλλαγή και την κακή χρήση της τεχνολογίας, μέχρι την πολιτική ζωή, τους κινδύνους της ιδιωτικοποίησης και το χάσμα του πλούτου, τίποτα δεν είναι ασφαλές από τη σατιρική ματιά του Iannucci. Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι επιβάτες μπροστά στην επικείμενη καταστροφή, είναι ένα (δυστυχώς εύστοχο) σχόλιο για το πώς στεκόμαστε κι εμείς οι ίδιοι απέναντι στα πραγματικά σύγχρονα προβλήματα.

Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν το Avenue 5 και να κάνουν binge watching στα επεισόδια της σειράς, τώρα πια μπορούν μέσα από το Vodafone TV. Και φυσικά να παρακολουθήσουν κάθε νέο επεισόδιο της σειράς, αμέσως μετά την Αμερική, αλλά και όλες τις διάσημες παλιές & νέες σειρές της HBO, αφού είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στο Vodafone TV, «το Σπίτι της HBO» στην Ελλάδα, κάθε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή!

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024