Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η ΕΣΑμεΑ προτείνει τη λήψη μέτρων για την προστασία ευπαθών ομάδων

Κοροναϊός : Η ΕΣΑμεΑ προτείνει τη λήψη μέτρων για την προστασία ευπαθών ομάδων

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) προτείνει τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων με χρόνιες παθήσεις και των γονέων τέκνων με αναπηρία που εργάζονται σε χώρους παροχής υγείας, σε σχολικές μονάδες ή γενικά σε υπηρεσίες όπου υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) προτείνει τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων με χρόνιες παθήσεις και των γονέων τέκνων με αναπηρία που εργάζονται σε χώρους παροχής υγείας, σε σχολικές μονάδες ή γενικά σε υπηρεσίες όπου υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ αφορά άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως νεφροπαθείς, θαλασσαιμικοί, μεταμοσχευμένοι μυελού οστών και συμπαγών οργάνων, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοανεπάρκειες, σακχαρώδη διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, επίκτητα σύνδρομα, με λεμφώματα (π.χ. Hodgkin), λήπτες βιολογικών παραγόντων (TNFα inhibitor Anti–IL-6 receptor), λήπτες κορτικοστεροειδών και γενικότερα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και γονείς τέκνων με αναπηρία που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών σε περίπτωση μόλυνσης από τον ιό.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού που εργάζονται σε νοσοκομεία, σχολεία και γενικά σε δομές ή υπηρεσίες δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα στις οποίες έρχονται σε επαφή με το κοινό θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα επιλογής απομάκρυνσης από τις θέσεις εργασίας τους ή ακόμα και αποχή από την εργασία και παραμονή κατ΄ οίκον, χωρίς να χρεώνονται άδεια και χωρίς μείωση των αποδοχών τους, για την αποφυγή εμφάνισης της νόσου και επιπλοκών αυτής.

Πρόκειται για τις ευπαθείς ομάδες όπως έχουν οριστεί από το ίδιο το υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς, είναι απαραίτητο η Πολιτεία να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας κατά προτεραιότητα, προς όφελος των ευπαθών ομάδων, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν και θα επιταχυνθεί η διασπορά του ιού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνη, στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ: www.esaea.gr ή www.esamea.gr

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024