Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικαλούνται τον κοροναϊό για να σας κλέψουν το σπίτι - Τι συνιστά η ΕΛ.ΑΣ

Επικαλούνται τον κοροναϊό για να σας κλέψουν το σπίτι – Τι συνιστά η ΕΛ.ΑΣ

Νέες πατέντες για να κλέψουν σπίτια σκαρφίζονται διαρκώς οι απατεώνες. Έτσι και τώρα, προσαρμόστηκαν στο κλίμα των ημερών και επικαλούνται τον κοροναϊό για να μπουν σε σπίτια, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει λόγο για απόπειρα εξαπάτησης και να εφιστά την προσοχή στους πολίτες

Νέες πατέντες για να κλέψουν σπίτια σκαρφίζονται διαρκώς οι απατεώνες. Έτσι και τώρα, προσαρμόστηκαν στο κλίμα των ημερών και επικαλούνται τον κοροναϊό για να μπουν σε σπίτια, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει λόγο για απόπειρα εξαπάτησης και να εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Οι απατεώνες στοχεύουν κυρίως σε ηλικιωμένους ανθρώπους με δύο τρόπους: Είτε πρώτα καλούν στο τηλέφωνο και μετά πηγαίνουν από το σπίτι είτε χτυπούν απευθείας το κουδούνι του σπιτιού.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δήθεν είναι από το υπουργείο Υγείας και έρχονται στο σπίτι για να το απολυμάνουν, στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό.

Ωστόσο, το μόνο που θέλουν είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Τι συνιστά η ΕΛ.ΑΣ:

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως υπάρχουν καταγγελίες, κατά τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του ΕΟΔΥ ή του υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κοροναΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.

Σε αυτή διευκρινίζει ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του ΕΟΔΥ που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024