Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η Apple καλεί τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι

Κοροναϊός : Η Apple καλεί τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι

Η εταιρεία Apple ζήτησε σήμερα από τους εργαζομένους της στην έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ να εργάζονται στο εξής από το σπίτι τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για "προληπτικούς λόγους", επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η εταιρεία Apple ζήτησε σήμερα από τους εργαζομένους της στην έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ να εργάζονται στο εξής από το σπίτι τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για «προληπτικούς λόγους», επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι αρχές της κομητείας Σάντα Κλάρα, όπου βρίσκεται το Apple Park που απασχολεί 12.000 ανθρώπους, είχαν ζητήσει από τις μεγάλες εταιρείες να εξετάσουν την πιθανότητα της τηλεεργασίας και να βρουν άλλους τρόπους ώστε να μην έρχονται σε στενή επαφή οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Μέχρι και χθες είχαν εντοπιστεί 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην κομητεία αυτήν.

Η Apple ζήτησε και από τους υπαλλήλους της στην περιοχή του Σιάτλ να εργάζονται από το σπίτι τους. Στην Καλιφόρνια, τα καταστήματα λιανικής στη Σάντα Κλάρα παραμένουν ανοιχτά.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να παρουσιαστούν ελλείψεις στα iPhone λόγω της επιδημίας του Covid-19 στην Κίνα.

Κλείνουν τα γραφεία του Facebook στον Λονδίνο

Νωρίτερα το Facebook ανακοίνωσε το κλείσιμο των γραφείων του στο Λονδίνο, αφού υπάλληλος βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον κοροναϊό.

Οι χώροι εκκενώθηκαν αμέσως για να απολυμανθούν όπως πρέπει, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ένας εργαζόμενος από τα γραφεία στη Σιγκαπούρη, που διαγνώστηκε με τον Covid-19, επισκέφθηκε τα γραφεία μας στο Λονδίνο το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου του 2020» επισημαίνει σε ανακοίνωση το Facebook.

«Επομένως, κλείνουμε τα γραφεία μας στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης και οι υπάλληλοί μας θα εργαστούν από το σπίτι έως τότε».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024