Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην βουλευτής ΝΔ Λέσβου: Πρέπει να μπει τέλος στα τάγματα εφόδου στο νησί

Πρώην βουλευτής ΝΔ Λέσβου: Πρέπει να μπει τέλος στα τάγματα εφόδου στο νησί

Ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής απευθύνεται προς την κυβέρνηση και τονίζει: «Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Δεν τιμά κανέναν αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου» αναφέρει ο κ. Βογιατζής. Τι είχε πει χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υποτίμησε, αν δεν κάλυψε πολιτικά τη δράση ταγμάτων εφόδου της ακροδεξιάς και τα ρατσιστικά πογκρόμ στα νησιά και γενικά στα σύνορα, ωστόσο ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που γίνονται για την επικίνδυνη δράση αυτών των ομάδων.

Δεν τιμά κανέναν

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής απευθύνεται «προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε υποχρέωση να λέμε και τα στραβά» και σημειώνει:

«Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στην Θάλασσα αλλά δεν τιμά κανένα αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου» αναφέρει ο κ. Βογιατζής.

Εθνοφύλακες και τάγματα ασφαλείας

Σημειώνεται ότι χτες ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν και ουσιαστικά έδειξε είτε να υποτιμά τον κίνδυνο, είτε να καλύπτει πολιτικά αυτές τις «δράσεις» με το επιχείρημα ότι στα σύνορα υπάρχουν εθνοφύλακες που υπάγονται στον γενικότερο σχεδιασμό.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας είχε δεχτεί την εξής ερώτηση κατά το χτεσινό briefing: «Πώς σχολιάζετε τις καταγγελίες για ομάδες πολιτών που έχουν δημιουργήσει μέχρι και ένοπλα αποσπάσματα στα σύνορα και αναζητούν μετανάστες; Αν η Κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να τηρήσει τη νομιμότητα ή αν θα αφήσει κάποιους να δημιουργούν ουσιαστικά τάγματα ασφαλείας».

Δεν υπάρχει κίνδυνος, οι εθνοφύλακες δρουν βάση οδηγιών

Η απάντηση του κ. Πέτσα ήταν: «Νομίζω ότι είναι αρκετά προωθημένο αυτό που λέτε. Αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι στα σύνορά μας, είτε είναι στον Έβρο, είτε είναι στα νησιά, υπάρχουν εθνοφύλακες. Αυτό νομίζω το γνωρίζουν όλοι. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Όλοι καταλαβαινόμαστε. Από εκεί και πέρα, οι εθνοφύλακες έχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Συμμετέχουν στον σχεδιασμό, όπως αυτός αναπτύσσεται. Έχουν εντολές. Δεν βλέπω κανέναν τέτοιο κίνδυνο. Αλλά ο κίνδυνος που υπάρχει είναι μόνο να συνεχίσει η Τουρκία αυτή την προβοκατόρικη συμπεριφορά. Εμείς έχουμε διαμηνύσει παντού ότι θα φυλάξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024