Κινητικότητα παρατηρείται και στις δύο πλευρές των συνόρων στον Έβρο.
Σύμφωνα με την απεσταλμένη δημοσιογράφο του MEGA στις Καστανιές, Έβρου, Εύη Καλλίνη, το πρωί της Πέμπτης, ελικόπτερο της τουρκικής Αστυνομίας πέταξε πάνω από το τουρκικό φυλάκιο.
Αφού έκανε χαρτογράφηση, αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ Αφγανών μεταναστών και τουρκικής Αστυνομίας στην πλευρά της γειτονικής χώρας.
Πιθανολογείται ότι για αυτό τον λόγο εμφανίσθηκαν ασθενοφόρα στην ουδέτερη ζώνη των δύο χωρών τα ξημερώματα.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο ελληνικός στρατός απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να είναι πίσω από τα ΜΑΤ στην ουδέτερη ζώνη των συνόρων. Αυτό διότι τοποθετούνταν ενισχυτικά σε διάφορα σημεία του φράχτη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η ελληνική πλευρά έκανε χρήση των θερμικών καμερών για να εντοπίσει μετανάστες που θα επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως, από το τουρκικό φυλάκιο εκφωνούνταν μαγνητοφωνημένα μηνύματα, τα οποία οι συγκεντρωμένοι μετανάστες χειροκροτούσαν και επευφημούσαν με χαρά.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.