Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Επισκέπτρια καθηγήτρια το ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο, που κλείνει για δύο μέρες

Κοροναϊός : Επισκέπτρια καθηγήτρια το ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο, που κλείνει για δύο μέρες

Η καθηγήτρια ταξίδεψε από την Ουγκάντα μέσω Ντουμπάι και έφτασε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα. Υποβάλλεται σε εξετάσεις σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε το Πάντειο θα παραμείνει κλειστό

Επισκέπτρια καθηγήτρια από χώρα της Αφρικής είναι το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που «ανάγκασε» την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου να κλείσει προληπτικά για ένα 48ωρο το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εν λόγω καθηγήτρια ταξίδεψε από την Ουγκάντα μέσω Ντουμπάι και έφτασε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr. Παρουσίασε συμπτώματα γρίπης με βήχα και η ίδια ενημέρωσε σχετικά.

Η καθηγήτρια υποβάλλεται σε εξετάσεις σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Κλείνει το Πάντειο για προληπτικούς λόγους

Μέχρι τότε και καθαρά για προληπτικούς λόγους οι πρυτανικές αρχές του Παντείου αποφάσισαν να κλείσουν για δύο ημέρες το Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, νωρίς το απόγευμα με έκτακτη και σύντομη ανακοίνωση του το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενημερώνει πως το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους λόγω κοροναϊού, την Παρασκευή και το Σάββατο, εξαιτίας ύποπτου κρούσματος.

Σε επιφυλακή οι Αρχές για κλείσιμο σχολείων και Πανεπιστημίων

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά» απάντησε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA, σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Ξεκαθάρισε πάντως πως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολείων, τονίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί πάντα τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

Για τα 28 σχολεία που έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους, τόνισε ότι το κλείσιμο αυτό διαρκεί 14 μέρες από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο εκάστοτε σχολείο.

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές που είναι σε καραντίνα σπίτι τους λόγω του κοροναϊού δεν θα πάρουν απουσίες.

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως απέκλεισε παράταση του σχολικού έτους, λέγοντας όμως ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένες ενέργειες για τα σχολεία που έκλεισαν οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024