Η Euroleague άνοιξε πειθαρχική διαδικασία για όσα έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τρίτη το βράδυ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Στην έκθεση της η Euroleague αναφέρει ότι η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας και υπογραμμίζει ότι τα λέιζερ και οι φωτοβολίδες αναφέρονταν στο φύλλο αγώνα, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από την έκθεση ασφαλείας.

Στην έκθεσή της η Euroleague αναφέρει:

«Πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την είσοδο του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, υπήρξε μια προσπάθεια επίθεσης εκ μέρους των οπαδών, όπως έχει παρατηρηθεί στο βίντεο. Σε ένα τέτοιο βίντεο έχει παρατηρηθεί και χρήση λέιζερ από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Εκτός από τα παραπάνω, υπήρξε γενική έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Το δίχτυ ασφαλείας που τοποθετήθηκε γύρω από το γήπεδο είχε τρύπες που επέτρεπαν την είσοδο διαφόρων οπαδών ακόμα και να στέκονται μπροστά από τις γραμμές του παρκέ. Προς το τέλος του παιχνιδιού ένας μεγάλος αριθμός κόσμου στεκόταν πίσω από τις γραμμές και κρατούσε σημαίες σε περιοχή που είχε καθοριστεί ως περιορισμένη.

Αρκετοί από τους ανθρώπους που κρατούσαν διαπιστεύσεις χωρίς συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο είχαν συμπεριφορά οπαδών, δείχνοντας έλλειψη επαγγελματισμού, με διαδοχικές απειλές προς τους φιλοξενούμενους. Ορισμένοι από αυτούς είχαν επιθετική συμπεριφορά».

Γράψτε το σχόλιό σας