Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή ΕΕ για τον «εκβιασμό» Ερντογάν με το προσφυγικό, αλλά...

Οργή ΕΕ για τον «εκβιασμό» Ερντογάν με το προσφυγικό, αλλά…

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πρεσβευτές της ΕΕ είναι μεν έξαλλοι με τη στάση του Ερντογάν, εξετάζουν όμως την πιθανότητα νέας χρηματοδότησης της Τουρκίας.

Εξοργισμένοι με την προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας σε πρόσφυγες και μετανάστες να συγκεντρωθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εμφανίζονται αξιωματούχοι των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πρεσβευτές της ΕΕ συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

«Κοιμάσαι με τον διάβολο και ξυπνάς στη κόλαση»

Πολλοί από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι ο Ερντογάν κρατά δέσμια την Ευρώπη, επειδή τα κράτη-μέλη της δεν μπορούν να συμφωνήσουν πώς να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό, και προκειμένου να αποφύγουν μία επανάληψη της κρίσης του 2015/2016, πρέπει να «σπρώξουν» και άλλα χρήματα στη Τουρκία, έτσι ώστε να βάλουν ένα «ταβάνι» στις αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη.

«Η ΕΕ είναι στόχος εκβιασμού», δήλωσε ένας διπλωμάτης κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης στις Βρυξέλλες.

«Κοιμάσαι με τον διάβολο και ξυπνάς στη κόλαση, σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους πρέσβεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Σκέψεις για νέα χρηματοδότηση

Κορυφαίος Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατασπατάλησε τον χρόνο από τη συμφωνία του 2016 έως και σήμερα βάζοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί, με το να πληρώνει ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν στην Τουρκία.

Μεταξύ των αντιπροσώπων που πρότειναν την περαιτέρω χρηματοδότηση ώστε να βοηθηθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία – και με την ελπίδα του κατευνασμού του Ερντογάν – ήταν αυτοί της Ολλανδίας, της Ιταλίας της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή, «όσο λογικό είναι για την ΕΕ να συνεχίζει να υποστηρίζει τους Τούρκους πρόσφυγες στη Συρία, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μη δημιουργήσει την εντύπωση ότι υποκύπτει στον εκβιασμό», είπε ένας από τους διπλωμάτες.

«Είναι τόσο ανέντιμο εκ μέρους του Ερντογάν. Δεν μπορούμε να  επιτρέψουμε να εκβιαζόμαστε οπότε η όπια νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να έλθει πολύ σύντομα. Αλλά στο τέλος ίσως αναγκαστούμε να πληρώσουμε. Τι άλλο να κάνουμε;», είπε ένας ακόμη διπλωμάτης που μίλησε στο Reuters.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024