Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη : Κοινές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη : Κοινές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά είναι το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στον Έβρο

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά είναι το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε Έβρο και Αιγαίο.

Οργανωμένη διοχέτευση

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «ενημερώθηκα για την οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας για διοχέτευση μεταναστών».

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές προκλήσεις και συλλογικά πρέπει να αντιμετωπιστούν» δήλωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα σύνορα της Ελλάδας, σύνορα της Ευρώπης

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην περιοχή της Ορεστιάδας, προκειμένου να επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024