Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδοιπορικό MEGA στον Έβρο : Ντοκουμέντα και μαρτυρίες προσφύγων

Οδοιπορικό MEGA στον Έβρο : Ντοκουμέντα και μαρτυρίες προσφύγων

Το MEGA καταγράφει την αλυσίδα του εμπαιγμού των προσφύγων από την Τουρκία

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον Έβρο ότι η Ελλάδα θα προστατέψει με αποφασιστικότητα τα σύνορά της, οι νέες εικόνες από τα σημεία των συλλήψεων δείχνουν το σχέδιο εισόδου στη χώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το MEGA καταγράφει την αλυσίδα του εμπαιγμού των προσφύγων από την Τουρκία.

Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στις τουρκικές όχθες του Έβρου, άντρες γυναίκες και παιδιά ψάχνουν τρόπους για να προστατευτούν από το κρύο. Κάποιοι κοντά σε σόμπες κι άλλοι κάτω από κουβέρτες. Άνθρωποι που έφτασαν ως εδώ με όλα τους τα υπάρχοντα, επειδή κάποιοι τους ειδοποίησαν πως ο δρόμος για την Ελλάδα είναι ανοιχτός.

Από μετακίνηση σε μετακίνηση οι οικογένειες των προσφύγων καλούνται να πληρώσουν τα κυκλώματα που έχουν αναλάβει τη διακίνησή τους.

Οι απελπισμένοι πρόσφυγες αναγκάζονται να ακούνε τους διακινητές που κάθε λίγο τους υποδεικνύουν σημεία που υποτίθεται πως παραμένουν αφύλαχτα. Από το πρωί της Τρίτης (03/03) εκατοντάδες άτομα κατευθύνθηκαν νοτιότερα, κοντά στα Λάβαρα, το Σουφλί, το Πέπλο και τις Φέρες. Μπροστά τους, όμως, βρήκαν στρατιώτες και αστυνομικούς.

Οι συλλήψεις στα σημεία ήταν αλλεπάλληλες. Στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA, οκτώ άτομα που κατάφεραν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος συνελήφθησαν άμεσα.

Από τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 45 συλλήψεις και απέτρεψαν 5.183 άτομα που επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024