Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτικά όνειρα: Δες τι πραγματικά συμβολίζουν

Ερωτικά όνειρα: Δες τι πραγματικά συμβολίζουν

Όλα έχουν ένα υπόβαθρο και πόσο μάλλον ένα ερωτικό όνειρο

Το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο έχουν μια τάση να δημιουργούν όνειρα τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν σχέση με εσένα.

Έρευνα

Έρευνα που διεξήγαγαν οι ειδικοί κρεβατιών και στρωμάτων Bed SOS αποκάλυψε ότι το 48% των Βρετανών ονειρεύονται το σεξ, ενώ ένας στους εφτά έχει ονειρευτεί ότι οι περιπτύξεις αφορούν κάποια «απαγορευμένη» έλξη, όπως π.χ έναν συνάδελφο. Επίσης, ένας στους 25 άνδρες έχει δει ότι ήταν.. έγκυος και ένας στους πέντε ότι τον απατούν.

Τα πράγματα στη θέση τους επιχείρησε να βάλει ο ψυχολόγος και ειδικός ονείρων Dr. Keith M. T. Hearne εξηγώντας τί μπορεί να σημαίνουν τέτοιου είδους σεξουαλικές ορέξεις στον ύπνο μας: «Τα όνειρα, ειδικά εκείνα από τα οποία ξυπνάμε ξαφνικά είναι ενδεχομένως καλύτερα κατανοητά, ως συμβολικά μηνύματα από το σοφό μας ασυνείδητο.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί εκείνη τη στιγμή ίσως είναι ο καλύτερος δείκτης για το αν το όνειρο απεικόνισε κάτι καλό ή κακό. Το ασυνείδητό μας είναι σαν φίλος, οδηγός και προστάτης.

Μπορεί να μας ενθαρρύνει και να μας προωθήσει εάν δεν καταφέρουμε πράγματα που ξέρει ότι μπορούμε να επιτύχουμε. Ονειρευόμαστε περίπου δύο ώρες κάθε βράδυ, και οι περισσότεροι στην πραγματικότητα τετριμμένα πράγματα. Εντούτοις, ισχυρά συναισθήματα μερικές φορές επεμβαίνουν. Μπορούμε να προβλέψουμε ότι το θέμα του σεξ, συγκεκριμένα, θα μπορούσε να καθοδηγεί αυτά τα ισχυρά όνειρα».

Πάμε όμως τώρα σε συγκεκριμένες ερμηνείες ονείρων, μήπως μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη:

Η απιστία

Αν βλέπεις ότι σε απατούν, μερικές φορές το όνειρο προσπαθεί να καταδείξει ότι η απιστία όντως συμβαίνει. Το υποσυνείδητο είναι ευαίσθητο σε δυσδιάκριτα στοιχεία που υπό κανονικές συνθήκες περνούν απαρατήρητα και το όνειρο είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνηθούν στη συνείδησή μας.

Βέβαια, οι καχύποπτοι της υπόθεσης μπορεί να κάνουν προβολή των υποψιών τους στη σχέση τους. Αν το όνειρο επανέρχεται σε κάθε σχέση, τότε κατά πάσα πιθανότητα αυτή είναι η πιο πιθανή εξήγηση.

Σεξ με συνάδελφο

Η έλξη μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο. Σε ένα γενικό πλαίσιο όπως η μακροχρόνια συνύπαρξη σε ένα εργασιακό χώρο, μικρές φαντασιώσεις και φλερτ προκύπτουν συχνά.

Τα περισσότερα όνειρα που βλέπουμε αφορούν την καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών), οι άντρες έχουν πλήρη στύση και οι γυναίκες διαστολή της κλειτορίδας, οπότε κάθε τριβή μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο όνειρο.

Ο Freud θα είχε πει ότι είναι υπεύθυνο ένα μέρος του εαυτού μας που αναζητά απλή ικανοποίηση. Υπάρχει περισσότερη ασφάλεια όταν συμβαίνει στον ύπνο μας, όπου και πρόκειται να παραμείνει χωρίς να συζητηθεί περαιτέρω.

Σεξ με πρώην

Σε κάθε σχέση, χτίζεται ένα είδος εθιστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα, πρόκειται για μία ισχυρή δραστηριότητα που προωθεί την συναισθηματική και ψυχολογική εγγύτητα.

Αν η σχέση αποτύχει, αυτά τα χαρακτηριστικά της αρχικής έλξης δε μπορούν εύκολα να παραμεριστούν και τα όνειρα ενδεχομένως να μας γυρίζουν πίσω σε εκείνες τις καλές στιγμές. Οπότε δεν είναι ασύνηθες για τους ανθρώπους να βλέπουν κάτι τέτοιο με τον πρώην τους, ειδικά αν υπάρχει ακόμη εκνευρισμός.

Σεξ με άλλη γυναίκα

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο θέμα προς συζήτηση, οπότε μερικές φορές τέτοια όνειρα μπορεί να είναι παράγωγα των σκέψεων αυτών. Στα όνειρα βέβαια, υπάρχει περίπτωση, ο άλλος άνθρωπος του ίδιου φύλου να αντιπροσωπεύει εκείνον που ονειρεύεται.

Μπορούν δηλαδή να λειτουργήσουν ως σοφή ενόραση του τύπου: Μήπως είσαι πολύ εγωκεντρικός; Ή μήπως πρέπει να σε αγαπήσεις περισσότερο και να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου;

Σεξ σε δημόσιο χώρο

Αρκετός κόσμος πάσχει από επιδειξιομανία και ο κόσμος των ονείρων είναι ένα ασφαλές μέρος για τέτοιου είδους φαντασιώσεις. Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως το υπερεγώ μας πιθανότατα να παρεμβαίνει για να προειδοποιήσει ότι εκτεθήκαμε απερίσκεπτα σχετικά με ποικίλες πτυχές της ζωής μας, καθιστώντας τους εαυτούς μας ευάλωτους στην κοινωνική κριτική.

Η «γύμνια» μπορεί να σημαίνει την επιθυμία για ελευθερία, αλλά το σεξ αντίστοιχα μπορεί να υποδηλώνει μια νευρωτική ανάγκη να σοκάρεις τους άλλους ανθρώπους – μια ακραία συμπεριφορά που αναζητά την προσοχή.

Άντρες σε… εγκυμοσύνη

Που και που οι άντρες συμπάσχουν με τις έγκυες συντρόφους τους, βιώνοντας συμπτώματα εγκυμοσύνης. Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις, πρόκειται για ένα όνειρο εκπλήρωσης επιθυμίας. Τώρα που η αυστηρή διπολική έννοια των φύλων χαλαρώνει, αυτό το είδος ονείρου γίνεται πιο κατανοητό.

Στη συμβολική, μεταφορική, γλώσσα του υποσυνείδητου, μία ακόμη πιθανότητα είναι ότι αντιπροσωπεύει θετικά ένα πολύ αγαπημένο έργο εν εξελίξει (π.χ. μια επιχειρηματική ιδέα ή ένα σχέδιο κτηρίου).

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024