Ρωσία προς Τουρκία : Δεν εγγυόμαστε πλέον την ασφάλεια των αεροσκαφών σας πάνω από τη Συρία
Η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας, διεμήνυσε στην Τουρκία το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Το ρωσικό υπουργείο Aμυνας προειδοποίησε την Κυριακή την Τουρκία ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Μετά την κατάρριψη
Το υπουργείο εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην Ιντλίμπ και έπληξε στρατιωτικό αεροδρόμιο, εντείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της μετά τον θάνατο δεκάδων τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας» δήλωσε ο αντιναύαρχος Ολεγκ Ζουράβλεφ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φυλακές Δομοκού: Στον ανακριτή ο 38χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τον ισοβίτη
- Αφγανιστάν: Νέος νόμος των Ταλιμπάν κρίνει νόμιμο να ξυλοκοπείς τη σύζυγό σου «όσο δεν της σπας τα κόκκαλα»
- Ντόρσεϊ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»
- «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη ξανά στους κινηματογράφους
- Ο Δήμος Νισύρου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
- Προσωρινή διακοπή υπηρεσιών gov.gr την Κυριακή λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης






