Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου δίνουν τα exit polls

Εκλογές Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου δίνουν τα exit polls

Κατά το exit poll του Channel 12, το κόμμα του Νετανιάχου φαίνεται να κερδίζει 37 έδρες στο ισραηλινό Κοινοβούλιο έναντι 33 εκείνου του Μπένι Γκαντς

Για «τεράστια νίκη» του Λικούντ, του κόμματος του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κνεσέτ και μέλος του κυβερνώντος κόμματος, μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll που προβλέπουν ότι το Λικούντ θα αναδειχθεί στην ισχυρότερη κοινοβουλευτική δύναμη μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν.

«Στηριζόμενοι στα αποτελέσματα των exit poll, μιλάμε για τεράστια νίκη για το κόμμα Λικούντ και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου» ήταν το tweet που έστειλε ο Γιούλι Εντελστάιν.

Συγκεκριμένα, κατά το exit poll του Channel 12, το κόμμα του Νετανιάχου φαίνεται να κερδίζει 37 έδρες στο ισραηλινό Κοινοβούλιο έναντι 33 εκείνου του Μπένι Γκαντς. Ως εκ τούτου, η Δεξιά φτάνει τις 60 και η Αριστερά τις 54, με την Κοινή Αραβική Λίστα στις 15 και το Γίσραελ Μπεϊτεϊνού στις 6.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κηρύξει αργότερα τη νίκη του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι εξέφρασαν τη λύπη τους για τη νίκη των υποστηρικτών της «προσάρτησης» μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των exit poll, που δείχνουν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προηγείται του αντιπάλου Μπένι Γκαντς.

Τα exit poll δείχνουν ότι «η εποικιστική δραστηριότητα, η προσάρτηση και το Απαρτχάιντ νίκησαν» επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο Σαέμπ Ερεκάτ, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024