Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης στο MEGA:  Η επόμενη μέρα μετά τον εκβιασμό Ερντογάν

Φίλης στο MEGA: Η επόμενη μέρα μετά τον εκβιασμό Ερντογάν

Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φίλη, καθηγητή και Διευθυντή του Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φίλη, καθηγητή και Διευθυντή του Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Και αυτό της κλιμάκωσης και αυτό της αποκλιμάκωσης και αυτό της πρακτικής υποστήριξης από την ΕΕ και αυτή που θα μείνει σε ένα θεωρητικό πεδίο» ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε εκτεταμένα στις πρακτικές του τούρκου προέδρου Ερντογάν. «Με απασχολεί το επικοινωνιακό παιχνίδι που επιχειρεί η Τουρκία μέσω προπαγανδιστικών μηχανισμών να εμφανίσει την Ελλάδα ως μια χώρα η οποία δεν είναι ανεκτική απέναντι σε αθώες ψυχές, απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους, σε μικρά παιδιά, σε μωρά, σε βρέφη» τόνισε ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Ενώ η ίδια η Τουρκία, κάνοντας αυτή την αντιπαραβολή, άντεξε επί πέντε χρόνια τέσσερα και πλέον εκατομμύρια προσφύγων, Σύρων αλλά και Αφγανών, Πακιστάνων, εμφανίζει μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα η οποία βασίζει τις πολιτικές της στο διεθνές δίκαιο ωσάν να είναι ένα κράτος το οποίο παραβιάζει κανόνες του ανθρωπιστικού δικαίου, του προσφυγικού δικαίου και κλείνεται στα σύνορά της».

Όσον αφορά τα αιτήματα που έχει ο κ. Ερντογάν ο κ. Φίλης ανέφερε: «Ο Εντογάν θέλει περισσότερα λεφτά άμεσα στην ΕΕ, ενδεχομένως και απευθείας στον ίδιο, δεύτερον πολιτική υποστήριξη για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Συρία, τρίτον μια στήριξη από πλευράς Ευρώπης στην ανθρωπιστική ζώνη που θέλει να δημιουργήσει εντός της συριακής επικράτειας -διότι η Τουρκία θέλει να εγκαθιδρυθεί στην Συρία- για αυτό και απαιτεί την ευρωπαϊκή και αμερικανική στήριξη και τα ευρωπαϊκά κυρίως κεφάλαια για να καταφέρει την μετεγκατάσταση Σύρων που βρίσκονται στην τουρκική επικράτειας προς τη Συρία. Προκειμένου να καταφέρει τον σκοπό και τις απειλές που είχε εξαπολύσει ο Ερντογάν λέει ‘Ότι ήταν να κάνω εγώ το έκανα, πλέον να μοιραστείτε και εσείς το βάρος’».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024