Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πλήρης η κινητοποίηση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας διαβεβαιώνει ο Μουν

Κοροναϊός : Πλήρης η κινητοποίηση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας διαβεβαιώνει ο Μουν

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, έκανε λόγο σήμερα για «πλήρη» κινητοποίηση της κυβέρνησής του απέναντι στην επιδημία του νέου κοροναϊού, την ώρα που οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 376 νέα κρούσματα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, έκανε λόγο σήμερα για «πλήρη» κινητοποίηση της κυβέρνησής του απέναντι στην επιδημία του νέου κοροναϊού, την ώρα που οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 376 νέα κρούσματα, αλλά και ότι αρκετά μέλη της χριστιανικής αίρεσης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα είχαν ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Ουχάν τον Ιανουάριο.

Η Νότια Κορέα, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον covid-19 εκτός Κίνας, γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων, εν μέρει εξαιτίας μιας εντατικής εκστρατείας εντοπισμού.

Οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 376 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών σε 3.526, εκ των οποίων 17 απεβίωσαν.

Δεκάδες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί στη χώρα και περισσότερες από 70 χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια προς τη Νότια Κορέα.

«Αφού ανεβάσαμε το επίπεδο του συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο, η κυβέρνηση πλέον δίνει μια ολοκληρωμένη απάντηση» δήλωσε ο Μουν κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για το Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1919, μια σημαδιακή ημερομηνία στη μάχη για την ανεξαρτησία της Κορέας από την Ιαπωνία (1910-1945), αν και φέτος οι τελετές ήταν περιορισμένες.

«Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία του covid-19 και να επανεκκινήσουμε την πληγείσα οικονομία μας» δεσμεύτηκε.

Σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στην Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, και στη γειτονική επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ, διευκρίνισε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, καθώς οι Αρχές έχουν αρχίσει να διενεργούν ελέγχους στους περισσότερους από 260.000 πιστούς της Εκκλησίας του Σιντσεόνζι του Χριστού, μια αίρεση η οποία συνδέεται με τα μισά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα.

Η επιδημία του covid-19 έχει εξαπλωθεί ραγδαία στην αίρεση αυτήν.

Μία 61χρονη πιστή, γνωστή και ως «ασθενής 31», αφού εμφάνισε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου, συμμετείχε σε τουλάχιστον τέσσερις τελετές στην Εκκλησία του Σιντσεόνζι, προτού βρεθεί θετική στο νέο κοροναϊό.

Εξάλλου, σήμερα το KCDC ανακοίνωσε ότι κάποια μέλη της αίρεσης είχαν ταξιδέψει τον Ιανουάριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κουόν Τζουν-γουκ, αξιωματούχος του KCDC, επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτήν, αν και πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των μελών που έκανε το ταξίδι αυτό και αν αυτό έπαιξε ρόλο στο ξέσπασμα της επιδημίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024