Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σαρώνει» ο κοροναϊός στην Ευρώπη - Ανησυχία και στις ΗΠΑ

«Σαρώνει» ο κοροναϊός στην Ευρώπη – Ανησυχία και στις ΗΠΑ

Ο φονικός ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στην Κίνα αλλά και στην Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς θύματα και κρούσματα

Συνεχίζεται η «επέλαση» του κοροναϊού στις χώρες τις Ευρώπης αλλά και της ΗΠΑ. Ο φονικός ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στην Κίνα αλλά και στην Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς θύματα και κρούσματα.

Με την Ιταλία να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και να μετρά 29 νεκρούς και πάνω από 1.000 κρούσματα οι περισσότερες χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν κρούσματα και προσπαθούν να περιορίσουν τον ιό.

Με αυτά τα στοιχεία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε τον κοροναϊό στο υψηλότερο στάδιο κινδύνου, ένα βήμα πριν την πανδημία.

Πρώτο κρούσμα στο Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, μεταδίδει το RTL.

Ο ασθενής είναι ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και επέστρεψε μέσω του αεροδρομίου Charleroi του Βελγίου, δήλωσε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ, σύμφωνα με το RTL.

Ιταλία: Κλειστά τα σχολεία στο βόρειο τμήμα για μια ακόμα εβδομάδα

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα σχολεία στις περιφέρειες της Λομβαρδίας, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 8 Μαρτίου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ιταλίας, τα σχολικά συγκροτήματα, από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε πάντως ότι κανένας μαθητής δεν πρόκειται να χάσει την χρονιά εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο μεταξύ, λόγω του κοροναϊού αποφασίσθηκε η ματαίωση του ετήσιου Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας που πραγματοποιείται στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας και το οποίο είχε προγραμματισθεί, φέτος, να λάβει χώρα από την 1η μέχρι τις 5 Απριλίου.

«Λυπόμαστε ειλικρινά, αλλά η κύρια προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακεραιότητας και υγείας των ανθρώπων που δήλωσαν συμμετοχή στο φεστιβάλ μας», έγραψαν στο διαδίκτυο οι διοργανωτές.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ανησυχία των πολιτών, τέλος, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να δημοσιοποιούν τα στοιχεία σχετικά με τα νέα κρούσματα του ιού, μόνον μια φορά την ημέρα -το βράδυ- και όχι δυο, όπως γινόταν έως τώρα.

Εκατό έφτασαν τα κρούσματα στη Γαλλία

Συνολικά 100 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό στη Γαλλία, οι 86 εκ των οποίων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των 73 κρουσμάτων.

Δύο από αυτούς τους ασθενείς έχουν πεθάνει και 12 έχουν αναρρώσει, διευκρίνισε ο Γάλλος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Παρίσι, όπου προσέθεσε ότι οι εννέα εκ των ασθενών που νοσηλεύονται βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τραμπ: «Πιθανά επιπλέον κρούσματα» – Πρώτος νεκρός στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιπλέον κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα είναι «πιθανά», όμως η χώρα είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα αφότου έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Covid-19 στις ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, η πρώτη ασθενής στις ΗΠΑ που πέθανε έχοντας προσβληθεί από τον ιό είναι μια γυναίκα υψηλού κινδύνου, κοντά στα 60, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών τη Δευτέρα για να συζητήσει την πιθανή δημιουργία εμβολίων.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξετάζουν να κλείσουν τα νότια σύνορα με το Μεξικό για να ελέγξουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα ότι οι περιορισμοί σε ταξιδιώτες από το Ιράν θα επεκταθούν για να συμπεριλάβουν όλους τους υπηκόους ξένων χωρών που επισκέφτηκαν αυτήν τη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο Τραμπ, ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με την Ιταλία και τη Νότια Κορέα για να συντονίσουν τον έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες.

Εξάλλου, ο κίνδυνος για οποιονδήποτε μέσο Αμερικανό από τον νέο κοροναϊό παραμένει χαμηλός, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ, προειδοποιώντας, εντούτοις, ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ραγδαία.

«Θέλουμε να μειώσουμε το σύνολο των ταξιδιών από και προς τις πλέον πληγείσες από τον κοροναϊό περιοχές» σημείωσε ο Αζάρ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024