Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Επιβράδυνση του ρυθμού μετάδοσης του κοροναϊού - Ανοίγουν και πάλι καφέ μπαρ και εστιατόρια

Ιταλία : Επιβράδυνση του ρυθμού μετάδοσης του κοροναϊού – Ανοίγουν και πάλι καφέ μπαρ και εστιατόρια

Στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ιταλίας (Βένετο, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνια), βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης, ανοίγουν και πάλι καφέ μπαρ και εστιατόρια, αλλά οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου για να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, νέες μεταδόσεις του κοροναϊού

Στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ιταλίας (Βένετο, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνια), βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης, ανοίγουν και πάλι καφέ μπαρ και εστιατόρια, αλλά οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου για να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, νέες μεταδόσεις του κοροναϊού.

Στο μεταξύ, τα μέχρι τούδε κρούσματα στη χώρα είναι 1.128 και οι νεκροί 29.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού επιβραδύνεται.

Όσο για την έλλειψη γιατρών και νοσοκόμων σε νοσοκομεία και στην «κόκκινη ζώνη», με πενήντα χιλιάδες άτομα σε απομόνωση, έχει ζητηθεί να προσφέρουν το έργο τους γιατροί που έχουν βγει στη σύνταξη, ενώ προγραμματίζονται νέες προσλήψεις νοσηλευτών.

Τρία αμερικανικά πανεπιστήμια με παράρτημα στη Φλωρεντία ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συμβούλευσε τους συμπολίτες του να μην ταξιδεύουν την περίοδο αυτήν στις περιοχές της Ιταλίας όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα οικονομικά μέτρα στήριξης 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέχρι την Παρασκευή, είναι σαφές ότι φέτος η Ιταλία πρόκειται να ξεπεράσει το όριο της σχέσης ελλείμματος – ΑΕΠ που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η κυβέρνηση Πέντε Αστέρων, σε αυτή τη φάση, απαντά ότι απαιτείται εθνική ενότητα και ρεαλιστική πολιτική σκέψη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024