Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Βίντεο – ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό ρεπόρτερ από ακροδεξιούς

Λέσβος: Βίντεο – ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό ρεπόρτερ από ακροδεξιούς

Φασίστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν κατά γερμανού ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, και μιας Ελληνίδας καμεραμάν ρίχνοντας τα πράγματά τους στη θάλασσα.

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει ακροδεξιά στοιχεία στη Λέσβο με αφορμή την προσφυγική κρίση.

Όπως έγινε γνωστό, φασίστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν κατά γερμανού ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, και μιας Ελληνίδας καμεραμάν ρίχνοντας τα πράγματά τους στη θάλασσα.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν και την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Michael Trammer χτυπήθηκε από φασίστες που πέταξαν τις φωτογραφικές του μηχανές στη θάλασσα.

«Πέταξαν τις κάμερές μου στη θάλασσα. Με χτύπησαν και με κλότσησαν άσχημα. Αυτό κράτησε λίγη ώρα. Καμιά αστυνομία τριγύρω, ακόμα κι όταν έφυγε από το σημείο. Κάποιοι από τους ντόπιους οι οποίοι διαφώνησαν με αυτούς που μου επιτέθηκαν με φρόντισαν».

Όπως καταγγέλλει στην κάμερα της τοπικής ιστοσελίδας stonisi.gr μια κάτοικος της Μυτιλήνης η οποία έγινε μάρτυρας της ακροδεξιάς βίας κατά των φωτορεπόρτερ «ήμασταν στην άλλη άκρη του μόλου και κοιτάζαμε από απέναντι τη βάρκα και βλέπω να έρχεται προς την πλευρά μας ένα τσούρμο νεολαίοι οι οποίοι μόλις φτάνουν κοντά μας φοράνε μάσκες –παιδιά, μικροί- και τον έπιασαν τον νεαρό (σ.σ. τον φωτογράφο) του πέταξαν την κάμερα και του χτυπούσαν το κεφάλι στα βράχια. Αν δεν επέβαινα θα τον είχαν σκοτώσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024