Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ντόχα οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ταλιμπάν για την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας τους

Στην Ντόχα οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ταλιμπάν για την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας τους

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και το διαπραγματευτή Ζαλμάι Χαλιλζάντ, και εκείνη των Ταλιμπάν, επικεφαλής της οποίας είναι ο πολιτικός ηγέτης των ανταρτών, Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, έφθασαν για την τελετή της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας τους στην Ντόχα του Κατάρ

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και το διαπραγματευτή Ζαλμάι Χαλιλζάντ, και εκείνη των Ταλιμπάν, επικεφαλής της οποίας είναι ο πολιτικός ηγέτης των ανταρτών, Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, έφθασαν για την τελετή της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας τους στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Χαλιλζάντ και ο Μπαράνταρ θα υπογράψουν το κείμενο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τη διεξαγωγή απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης της χώρας.

Το ΝΑΤΟ στηρίζει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ταλιμπάν

Το ΝΑΤΟ στηρίζει την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, από την Καμπούλ όπου βρίσκεται, με την ευκαιρία της σημερινής υπογραφής αυτού του κειμένου.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο «να προσαρμόσει, να μειώσει» την παρουσία του στο Αφγανιστάν, αφού υπογραφεί η συμφωνία.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι, αν οι συνθήκες επί του εδάφους επιδεινωθούν, «μπορούμε να αυξήσουμε και πάλι την παρουσία μας».

Η ειρήνη θα είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν πισωγυρίσματα και αντιπερισπασμούς, τόνισε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024