Οι πρώτες κινήσεις στη Βουλή για να γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε περίπτωση που ανάψει πράσινο φως για την εξέταση μιας σειράς άλλων υποθέσεων μετά την κατάθεση Μιωνή

Σε αλλαγή σκηνικού, προς διεύρυνση των ήδη σοβαρών αξιοποίνων πράξεων που ερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οδηγείται η πλειοψηφία της Επιτροπής, μετά και την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος κατήγγειλε ενόρκως απόπειρα εκβιασμού εις βάρος του καθώς και τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία για να… ανοίξει η βεντάλια των ερευνών της Επιτροπής έχει ήδη ξεκινήσει μετά την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της να στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα σχετική επιστολή με την οποία του ζητά η Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει με ποιον τρόπο θα γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου, πέρα από αυτό για το οποίο έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια του Σώματος.

Από την πλευρά του μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέστειλε ήδη τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής καθηγητή Κώστα Μαυριά προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

-Τι αναφέρεται στην επιστολή σχετικά με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

-Το ενδεχόμενο νέου κύκλου εξέτασης μαρτύρων

-Τι σημαίνει η προσθήκη στη λίστα των μαρτύρων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος καλείται να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr