Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα δέκα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίνει το Sex & The City

Τα δέκα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίνει το Sex & The City

Πώς μια σειρά όρισε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις

Κάποιοι το λατρεύουμε, ενώ κάποιοι άλλοι λατρεύουν να το μισούν. Ακόμη και εκείνοι, όμως, είναι βέβαιο πως έχουν επηρεαστεί από την ύπαρξή του – και μάλιστα στις πιο ιδιωτικές πτυχές της ζωής τους. Ο λόγος, φυσικά, για το Sex & The City, μια σειρά που δεν πρόβαλε μόνο τα πιο εμπνευσμένα outfit στην ιστορία της τηλεόρασης, αλλά μίλησε και για τις σχέσεις, ερωτικές και φιλικές, με τον πιο άμεσο, ανάλαφρο και ειλικρινή τρόπο. Έτσι μάθαμε και να τις αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει: Ως δύσκολες, απολαυστικές, συχνά κατά λάθος αστείες και πάντα σημαντικές. Για αυτό και ποτέ δεν λέμε «όχι» σε άλλο ένα επεισόδιο. Τώρα μπορούμε να τα ξαναδούμε όλα, όποτε και όπου θέλουμε – φτάνει να είμαστε συνδρομητές του Vodafone TV.

Όσα μας έμαθε το Sex & The City

Να είμαστε πάντα ο εαυτός μας

Τι κοινό έχουν η Κάρι, η Σαμάνθα, η Μιράντα και η Σάρλοτ; Όλες τους κυνηγούν την προσωπική τους ευτυχία και, όσο και αν αλλάζουν κατά τη διαδρομή, πάντα παραμένουν μοναδικές. Για αυτό και τα ονόματά τους μετατράπηκαν σε… χαρακτηρισμούς. Και κάπως έτσι μάθαμε ότι είτε είμαστε «Σαμάνθα», είτε «Σάρλοτ», αξίζει να μένουμε πιστές στον εαυτό μας.

Να μην κολλάμε στα στερεότυπα

Η Σαμάνθα δεν σκέφτηκε ποτέ «τι θα πει ο κόσμος» ενώ η Σάρλοτ, κατάφερε να ξεπεράσει τα taboo της όταν αισθάνθηκε ότι το είχε ανάγκη – αν έχετε ξεχάσει πότε, είναι μια καλή στιγμή να το θυμηθείτε. Οι άλλοι πάντα θα έχουν προσδοκίες από εμάς, και ποτέ δεν θα ικανοποιούνται από την ανταπόκρισή μας σε αυτές. Ξέρετε κάτι όμως; Αν είμαστε εντάξει με τις αποφάσεις μας, αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Ο έρωτας δεν είναι πάντα ευχάριστος

Και για αυτό δεν φταίνε μόνο οι άλλοι. Είμαστε όλοι ατελή πλάσματα που, όσο και αν δεν το θέλουμε, πληγώνουμε διαρκώς ο ένας τον άλλο.

Όμως μπορεί να «ζήσουμε εμείς καλά»

Η Σάρλοτ δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει ότι θα βρει την αγάπη – και δικαιώθηκε. Όλες οι ηρωίδες είχαν το καλό τέλος που τους ταίριαζε. Και ξέρουμε ότι στη ζωή τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα σύμφωνα με το πλάνο, όμως δεν αποκλείεται μια «λάθος» διαδρομή να μας οδηγήσει στο πιο σωστό αποτέλεσμα.

Η σχέση δεν είναι αυτοσκοπός

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρούμε τον έρωτα, είναι και ο πιο αποτελεσματικός: Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε με τόση μανία. Άλλωστε, όσο σημαντικός και αν είναι, δεν είναι και το μόνο πράγμα που αξίζει στη ζωή μας. Για να το θέσουμε με τα λόγια της Μιράντα: «Είναι δυνατόν τέσσερις έξυπνες γυναίκες να μην έχουν άλλο θέμα συζήτησης εκτός από τους άντρες;».

Αξίζει να συγχωρούμε

Όλοι κάνουμε λάθη. Επαναλάβετε μετά από εμάς: Όλοι κάνουμε λάθη. Μπορεί η Κάρι να πληγώθηκε από τον Mr. Big, όμως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως και η ίδια δεν υπήρξε… αγία σε κάθε επεισόδιο της σειράς. Στο τέλος της μέρας, κάποιες σχέσεις απλώς αξίζουν περισσότερο από τον θυμό μας και δεν μπορούν να επιβιώσουν παρά μόνο αν τους χαρίσουμε τη συγχώρεσή μας.

Θα ζήσουμε πολλά κακά ραντεβού

Αν οι πρωταγωνίστριες υπέμειναν δεκάδες εκνευριστικά ραντεβού μέχρι να βρουν τον αληθινό έρωτα, φανταστείτε τι έχουμε να περάσουμε εμείς στην εποχή των dating apps. Δεν πειράζει. Κάθε κακό ραντεβού μπορεί να μετατραπεί σε μια καλή ιστορία για το επόμενο! Παρεμπιπτόντως, οι τέσσερις ηρωίδες βγήκαν με περισσότερους από 100 (!) άνδρες μέχρι να βρουν την αγάπη. Εμείς μπορούμε να γλιτώσουμε λίγο χρόνο, ξαναβλέποντας τους… πειραματισμούς τους στο Vodafone TV.

Κάποιοι απλώς δεν μας θέλουν αρκετά

Δεν απάντησε στο μήνυμα; Ακυρώνει τα ραντεβού σας τελευταία στιγμή; Ίσως απλώς δεν ενδιαφέρεται και τόσο. Η Μιράντα βρήκε αυτή την εξήγηση απελευθερωτική, και αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, θα δούμε ότι έχει δίκιο. Γιατί να σπαταλάμε τον χρόνο μας με κάποιον που δεν τον εκτιμά;

Ενώ κάποιοι άλλοι αξίζουν μια ευκαιρία

Όμως ο κυνισμός της Μιράντα δεν λειτουργούσε πάντα υπέρ της. Θυμάστε τη φορά που είπε στον Στιβ ότι ο λόγος που ήθελε να την ξαναδεί ήταν απλώς «επειδή πιστεύεις ότι είμαι εύκολη»; Αν δεν γίνουμε και λίγο ευάλωτες, δεν μπορούμε να περιμένουμε πως θα ζήσουμε κάτι ουσιαστικό.

Η γυναικεία φιλία είναι αληθινή – και με το παραπάνω

Πολύ συχνά ακούμε πως οι γυναικείες φιλίες είναι υποκριτικές. Η παρέα του Sex & The City αποδεικνύει αυτό που ξέραμε ανέκαθεν: Όσο και αν διαφέρουμε με τις κολλητές μας, και όσες φορές και αν τσακωθούμε, η φιλία μας μένει πάντα ζωντανή. Και είναι η σημαντικότερη σχέση της ζωής μας – αλλά και η πιο… καλοντυμένη.

Το Sex & The City είναι τώρα διαθέσιμο στις οθόνες μας, ώστε να μπορούμε να το ξαναβλέπουμε κάθε στιγμή που θέλουμε να θυμηθούμε τις περιπέτειες της Κάρι, της Σαμάνθα, της Μιράντα και της Σάρλοτ, να «κλέψουμε» μια ατάκα τους ή να εμπνευστούμε στυλιστικά. Και όλα αυτά αποκλειστικά στο Vodafone TV, «το ΣΠΙΤΙ της ΗΒΟ»  που έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε όπου και όποτε θέλουμε τις αγαπημένες μας σειρές, αλλά και να παρακολουθούμε πρώτοι τα επεισόδια κάθε νέας σειράς που κυκλοφορεί από την HBO.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα του Vodafone TV εδώ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024