Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης: Έχουν ενωθεί τα άκρα για το Προσφυγικό

Μηταράκης: Έχουν ενωθεί τα άκρα για το Προσφυγικό

Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει: τη φύλαξη των συνόρων, επιστροφές προσφύγων στις χώρες εισόδου, τη δημιουργία κλειστών δομών, καθώς και τη διεθνοποίηση της προσφυγικής κρίσης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μετά τα χθεσινά επεισόδια σε Λέσβο και Χίο σημειώνοντας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως «έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο με ψευδή στοιχεία με αποτέλεσμα να βλέπουμε να ενώνονται τα άκρα» ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών Κέντρων τονίζοντας ότι από τους 42.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου, ο αριθμός θα πέσει στους 20.000.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά, καθώς χωρίς απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα και δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα εισόδου.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει: τη φύλαξη των συνόρων, επιστροφές προσφύγων στις χώρες εισόδου, τη δημιουργία κλειστών δομών, καθώς και τη διεθνοποίηση της προσφυγικής κρίσης.

Αναφορικά με τις κλειστές Δομές υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νησιών. «Αυτή τη στιγμή η μέγιστη παραμονή στα νησιά είναι 14 μήνες και στόχος μας μετά τη δημιουργία των νέων κλειστών Δομών, είναι η παραμονή να μην ξεπερνά τους 6 μήνες» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Ο αρμόδιος υπουργός επανέλαβε ότι η χωρητικότητα των κλειστών κέντρων θα είναι ξεκάθαρη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα όσα λέγονται για συσώρρευση χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, επανέλαβε το ρόλο της Τουρκίας στη μεταναστευτική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι με τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες δεν διακόπτονται οι μεταναστευτικές ροές.

Να ζητήσει συγγνώμη ο Μουτζούρης

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στο περιστατικό με τις χυδαιολογίες του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ανέφερε:

«Ο κ. Μουτζούρης πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, να ζητήσει συγγνώμη για το χθεσινό και να αναλάβει υπεύθυνά τον ρόλο του ως εκλεγμένος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου» είπε ο κ. Μηταράκης.

«Δεν είναι σχολιαστής σε κανάλι, έχει μια ευθύνη στην εύρεση λύσης. Εγώ έχω προσπαθήσει σε καθημερινή βάση να μιλήσω και μαζί του και με τους αντιπεριφερειάρχες και με τους δημάρχους, είναι ξεκάθαρο το σχέδιο της κυβέρνησης και λυπάμαι που το λέω, αλλά βιώσιμη αντιπρόταση που να μπορεί να αντιμετωπίσει την ασφάλεια των νησιωτών δεν έχει κατατεθεί» συμπλήρωσε.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024