Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απτόητος ο Ερντογάν: Έρευνες σε δικές μας και σε άλλες θάλασσες με τα πλοία που έχουμε

Απτόητος ο Ερντογάν: Έρευνες σε δικές μας και σε άλλες θάλασσες με τα πλοία που έχουμε

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα βρισκόταν στο σκοτάδι, αλλά τώρα ανοίγεται μπροστά της μία νέα εποχή με την αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικότερα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Το σήμα για γεωτρήσεις στη Λιβύη και αλλού έδωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην αποκαλούμενη Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του ΑΚΡ.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα βρισκόταν στο σκοτάδι, αλλά τώρα ανοίγεται μπροστά της μία νέα εποχή με την αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικότερα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

«Η χώρα μας βρισκόταν μέσα στο σκοτάδι. Εκτός από την κινητοποίηση των πηγών του νερού, της ηλιακής και αιολικής ενέργειας της χώρας μας, ανοίγουμε τις πύλες μιας νέας εποχής στην ενέργεια με τις γεωτρήσεις που διεξάγουμε στη Μεσόγειο» είπε και πρόσθεσε:

«Τώρα έχουμε δυο δικά μας πλοία για σεισμικές έρευνες και τρία πλωτά γεωτρύπανα, μπορούμε να κάνουμε έρευνες στις δικές μας θάλασσες αλλά και σε άλλες θάλασσες».

«Αυτό ήταν που τρέλανε τους γνωστούς κύκλους στη συμφωνία μας με τη Λιβύη» επεσήμανε.

«Πυρά» κατά Χαφτάρ

Για την κατάσταση στη Λιβύη, είπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και υπέρ της Τουρκίας, ενώ κατηγόρησε τον στρατάρχη Χάφταρ ότι χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους κύκλους.

«Εμείς με τη στήριξη που προσφέραμε για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Λιβύη με τους στρατιώτες που εκπαιδεύσαμε, αναστρέψαμε την προηγούμενη κατάσταση» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση στην Ιντλίμπ «κλίνει προς το μέρος της Τουρκίας», αν και παραδέχτηκε ότι τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή, ότι «το καθεστώς του Άσαντ, έχει πολύ μεγάλες απώλειες» και ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ «συνεχίζονται και θα συνεχιστούν».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024