Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Εκπαιδευμένος ο ειδικός φρουρός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

ΕΛ.ΑΣ: Εκπαιδευμένος ο ειδικός φρουρός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Απαντώντας σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης -κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ- για την εισαγωγή του στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, η Κατεχάκη αναφέρει πως όλα έγιναν με βάση τον νόμο και συγκεκριμένα μέσω ΑΣΕΠ και όλων των προβλεπόμενων εξετάσεων, ενώ επισημαίνει ότι ο ειδικός φρουρός πέρασε και 3μηνη εκπαίδευση

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό κατά το οποίο ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας εισέβαλε στο Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) τράβηξε όπλο απειλώντας φοιτητές, μετά την κατακραυγή εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Απαντώντας σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης -κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ- για την εισαγωγή του στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, η Κατεχάκη αναφέρει πως όλα έγιναν με βάση τον νόμο και συγκεκριμένα μέσω ΑΣΕΠ και όλων των προβλεπόμενων εξετάσεων, ενώ επισημαίνει ότι ο ειδικός φρουρός πέρασε και 3μηνη εκπαίδευση.

Ειδικότερα, το Αρχηγείο της αστυνομίας υποστηρίζει πως «ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια -συμμετοχή ΑΣΕΠ- στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

«Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας “Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών” ή “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας”» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η διοικητική διερεύνηση που ξεκίνησε για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ, όπως είχε γνωστοποιήσει όταν επιβεβαίωσε το περιστατικό και ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα και «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτήματα για το περιστατικό είχε απευθύνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες και απηύθυνε στην κυβέρνηση και την ηγεσία ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, δύο ερωτήματα:

  • Είναι ο συγκεκριμένος αστυνομικός που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, ο αστυνομικός στις Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στις ΕΛΑΣ: «Μεσημβρινές ώρες (στις 24 Φεβρουαρίου 2020) μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο»;
  • Πότε ακριβώς προσλήφθηκε ο συγκεκριμένος αστυνομικός;

Παράλληλα, και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε πως «είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

«Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ» κατέληξε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024